Střední škola v Kralovicích má nejmodernější internát v Plzeňském kraji

1. září 2009
Tento pořad

Moderní internát za 27 milionů korun byl otevřen pro studenty Střední školy v Kralovicích v proluce na náměstí. Zařízení má 265 žáků, z nichž třetina pochází z mimoplzeňského regionu. Nový internát nabídne 55 z nich ubytování. Moderní architektura domova je nepřehlédnutelná. Oranžovo - šedou budovu včera měla možnost obdivovat i Martina Klímová, která se na dojmy a pocity z dokončeného díla zeptala ředitele školy Ervína Duxe.

Nová budova je propojena je s nynějším objektem školy v přízemí a v půdní vestavbě, která rovněž slouží jako domov mládeže a má 35 lůžek.

Škola, která nabízí maturitní obor sociální práce a dále učební obory automechanik a opravář zemědělských strojů, přistoupila k výstavbě zcela nového internátu kvůli nevyhovujícím hygienickým podmínkám. Až dosud měla kromě půdní vestavby lůžka v druhém patře školy. Protože současně potřebovala nové učebny pro maturitní obor sociální práce, zavedený před třemi lety, připravila projekt výstavby domova mládeže a v druhém patře školy vybudovala dvě učebny.

Logo
autor: mkl
Spustit audio