Stříbro vítalo cyklokrosaře Z. Štybara jitrnicemi na stromech a pivem v kašně

5. březen 2010
Tento pořad

Měsíc po svém triumfu na mistrovství světa v Táboře přijel cyklokrosař Zdeněk Štybar oslavit svůj životní úspěch do svého rodného Stříbra. Oslava byla velkolepá. Na stromech před radnicí visely jitrnice, kašna byla plná sudů s pivem. Zdeněk Štybar přiznal, že doma je mu vždycky dobře.

Štybar prozradil, že jeho otec v rozhovoru pro jedny belgické noviny dostal otázku co se stane, když syn vyhraje. Tehdy řekl, že v kašně bude pivo a stromy budou ověšené jitrnicemi. Všichni se smáli, ale on to splnil. Proto také stříbrské náměstí vypadalo jako ve známé pohádce Dařbuján a Pandrhola.

Stříbro vítalo Zdeňka Štybara - letošního mistra světa v cyklokrosu.

Náměstím zněl pokřik "Go Štyby go", kterým povzbuzuje fanklub nejlepšího českého cyklokrosaře i na závodech po Evropě. Starosta Stříbra Miroslav Nenutil na improvizovaném pódiu oznámil, že rada města se rozhodla jmenovat Štybara Občanem roku, což jezdec bez váhání přijal.

Jitrnice na stromech

Start na olympijských hrách v Londýně v roce 2012 je jedním z hlavních cílů cyklokrosového mistra světa Zdeňka Štybara. Vítěz Světového poháru i seriálu Superprestige se chce na olympiádu probojovat v cross country horských kol.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio