Studenti hotelové školy uvařili vánoční guláš pro bezdomovce

19. prosinec 2019 11:30

Pět dnů před Štědrým dnem se studenti z Hotelové školy v Plzni na Borech rozhodli udělat dobrý skutek. Přivezli dárek bezdomovcům z Domova svatého Františka ve Wenzigově ulici. K obědu jim servírovali vánoční guláš, který sami uvařili.

Studenti 2. ročníku maturitního oboru Hotelnictví a cestovní ruch nejprve mezi sebou vybrali peníze. Potom uvařili 80 porcí guláše, samozřejmě den dopředu, aby se správně uležel. Na přípravě se podílelo 15 studentů a studentek. Dnes guláš vlastnoručně servírovali přímo v Domově sv. Františka. Akce s názvem Vánoční guláš má ve škole tradici, konala se už pojedenácté.

Pět dnů před Štědrým dnem se studenti z Hotelové školy na Borech v Plzni rozhodli udělat dobrý skutek. Přivezli dárek bezdomovcům z Domova svatého Františka. K obědu jim právě dnes servírují vánoční guláš, který sami uvařili

A letos se poprvé připojili i bývalí studenti Hotelové školy Plzeň. Protože již vlastní cateringovou společnost, připravili pro lidi bez domova moučník a kávu. Bezdomovci od nich dostali také balíčky na večeři, v kterých byly plněné bagety.

Budoucí kuchaři vybrali mezi sebou 6750 korun. Za peníze, které zbyly, ještě nakoupili drobné dárky, většinou prádlo a ponožky a potřebným je věnovali.

autoři: Karolína Sedláková , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio