Sušenky z listového těsta jsou vždy chutnající rychlovka

6. prosinec 2019

„Já vždycky říkám: Nobelovu cenu za listové těsto! Je nenahraditelné pro všechny, kteří kmitají sem a tam a nejlépe by potřebovali být na několika místech najednou, ale přesto si přejí něco upéct,“ usmívá se autorka květinových kuchařek Jana Vlková.

Sušenky z listového těsta

Suroviny:

1 balení listového těsta
mořská sůl nebo třtinový cukr na posypání
po 1 lžičce semínek pupalky dvouleté, laskavce ohnutého a černuchy damašské

Postup:

Těsto vyválíme, posypeme mořskou solí nebo hrubým třtinovým cukrem a pevně zarolujeme. Krájíme napříč malá kolečka. Ta posypeme vždy jedním druhem semínek a pokaždé mírně přimáčkneme vidličkou, aby se kolečka nerozmotávala a semínka se zatlačila do těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150°C asi 15 min.

Tipy a triky:

Sušenky z listového těsta ani nemusíme mazat rozkvedlaným vajíčkem. Pečivo je hotové velmi rychle.

Podáváme s teplým zimním nápojem z některého likéru např. šiškovky (mladých modřínových šišek macerovaných v kořalce). 

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio