Sušice hostila mezinárodní kadeřnickou a kosmetickou soutěž pro studenty

24. listopad 2022 15:37, aktualizováno

Téměř 40 extravagantních účesů, netradičních make-upů, ale i originálních šatů a doplňků bylo k vidění na mezinárodní kadeřnické a kosmetické soutěži pro studenty v Sušici s názvem Koruna kreativity. Jejím tématem byla vesmírná extravagance.

Matyáš Jílek, vítěz v kategorii Foukaná

Soutěže se zúčastnilo téměř 40 jednotlivců ze 17 škol z Česka a Slovenska, přímo ze západu Čech tam měly své želízko v ohni Karlovy Vary, Sokolov, Domažlice, Plzeň, Stod a samozřejmě pořádající Sušice. Soupeři se utkali v kategoriích dámský společenský účes, pánský střih a styling, foukaná, make-up, drag queen make-up a facepainting. K vidění byly avantgardní účesy vyčesané do všech stran, stříbrně nabarvené obličeje, vlasy v barvách vesmíru nebo šaty z alobalu.

„Porota hodnotí především náročnost použitých technik, dále kontrast barev, čistotu práce, pojetí zadaného tématu a nakonec výsledný efekt,“ vysvětlil předseda poroty Jakub Nathaniel Syllte. „Hlavním záměrem soutěže je nechat studenty svobodně projevit kreativitu, chceme, aby ukázali, co v nich je. Každý ročník znovu překvapí originálními výtvory, je skvělé, že se stále ještě nevytrácí šikovnost zlatých českých ručiček.“

Dle Jakuba Nathaniela Syllteho se na schopnostech soutěžících naštěstí neprojevily uplynulé dva covidové roky, kdy studenti neabsolvovali mnoho praxe. „S průběhem i výsledky soutěže jsme velice spokojeni,“ prozradil. Z Plzeňského kraje se na stupních vítězů umístilo rovnou několik studentů, za všechny jmenujme Matyáše Jílka ze Sušice, který získal zlato v kategorii „soutěžní foukaná“, a Petra Aubrechta z Plzně, jenž zvítězil v kategorii „drag queen make-up“.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio