Svěřit se a společně hledat cestu ze závislosti, to nabízí setkání na faře v Prusinách

16. červen 2022 13:50, aktualizováno

Setkání lidí, kteří se potýkají se závislostí na alkoholu a také jejich blízkých se uskuteční tuto sobotu na Prusinách u Nebílov. Akce je určená pro všechny, kteří hledají pomoc a podporu v této těžké životní situaci.

Druhý ročník setkání lidí, kteří se potýkají se závislostí na alkoholu, se uskuteční v sobotu 18. června v prostoru fary a školy na Prusinách u Nebílov. „Vítaní jsou lidé, kteří se závislostí bojují aktuálně, nebo jsou abstinující alkoholici hledající svou cestu ke spokojené střízlivosti. Ale také jejich přátelé a rodiny, které závislost jejich blízkých znepokojuje,“ uvedla Jana Nováková z Koinonie Jana Křtitele, která setkání organizuje.

Vítaný je každý, kdo hledá pomoc

„V České republice už existuje společenství anonymních alkoholiků, je to sdružení přátel a rodin závislých, protože alkoholismus je chorobou celé rodiny. Zástupci těchto společenství budou s námi a pomohou nám odhalit cestu sdílení ve svépomocných skupinách,“ prozradila Nováková s tím, že setkání na Prusinách je specifické tím, že nabízí cestu křesťanům a těm, kteří svou spiritualitu teprve hledají. „My jako křesťané věříme v sílu modlitby a boží intervence v našich životech,“ uvedla.

Setkání se koná již podruhé, minule byly jeho součástí odborné přednášky, tentokrát půjde podle organizátorů spíš o prostor pro sdílení. „Je třeba udělat takovou atmosféru, aby se lidé mohli s důvěrou svěřit a nebáli se, že je někdo bude soudit nebo informace šířit,“ věří Nováková. Zájemci o účast se podle ní mohou hlásit na mail prusiny@koinonia.cz „I kdyby někdo na faru do Prusin přijel bez ohlášení, nepošleme ho pryč,“ slíbila.

autoři: Veronika Krátká , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio