Také Karlovarský kraj už má Firmu a Živnostníka roku

29. září 2008
Tento pořad

Výrobce lehkých stavebních materiálů, společnost Lias z Vintířova na Sokolovsku se stala Firmou roku v Karlovarském kraji. Obhájila své loňské prvenství. Vítězem třetího ročníku Živnostník roku 2008 Karlovarského kraje se stal František Suchánek ze Skalné. Jak potvrdila Andree Strohmaierové manažerka soutěže Soňa Kotrbová, výherce zaujal porotu především svým řemeslem - je totiž kameníkem.

František Suchánek, který vede svou kamenickou firmu v Kynšperku na Sokolovsku, byl verdiktem poroty překvapen. Soutěže se zúčastnil poprvé a s nějakým výrazným umístěním na předních místech nepočítal. V oboru pracuje teprve čtyři roky. Nebylo to ale poprvé, kdy byla jeho práce oceněna. Už před dvěma roky od Sdružení českých spotřebitelů obdržel krajskou cenu Spokojený zákazník.

V soutěži Živnostník roku se za ním letos umístila Ivana Lojínová z Lokte na Sokolovsku, která tady vede cestovní kancelář, hotel a malý pivovar. Třetí místo obsadil restaurátor starožitného nábytku Josef Weiss z Horního Slavkova .

Logo

Mezi firmami nebylo prvenství Liasu Vintířov velkým překvapením. Ředitel společnosti Rudolf Borýsek nepovažuje účast v soutěžích tohoto typu za pouhou formalitu. Úspěch samozřejmě firma využívá ve své propagaci. Dotváří to její celkový obraz jako subjektu, který usiluje o kvalitu a uznání zákazníků, ale i odborníků.

Za Liasem skončila na druhém místě společnost Trans Evropa Šlechta z Karlových Varů, které se věnuje nákladní dopravě. Třetí místo obsadila karlovarská společnost Realistic, která podniká v oblasti výroby průmyslových elektrických a plynových pecí. V Karlovarském kraji se do soutěže přihlásilo kolem 180 subjektů. Z toho jen 18 živnostníků, což je v porovnání s dalšími regiony velmi málo.

Spustit audio