The Tap Tap zahrají v Plzni pro Hospic sv. Lazara aneb Musíme tam všichni

3. říjen 2017

Musíme tam všichni - to občas říkáme a děláme si tak legraci z vlastní smrtelnosti. Tak vážné téma jako je umírání potřebuje prostě občas trochu odlehčit. Proto Hospic svatého Lazara v Plzni pozval kapelu studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu The Tap Tap do Měšťanské besedy.

V neděli 15. října se zde uskuteční koncert, jehož výtěžek hospic použije na zkvalitnění prostředí svých pacientů a péče o ně. Hospic svatého Lazara je jediným lůžkovým hospicem pro Plzeňský kraj. Profesionálně a zároveň lidsky špičkově vybavený tým sester, lékařů, ergoterapeuta a psychologa doprovodí na poslední cestě každý rok okolo 250 nevyléčitelně nemocných, je oporou jejich rodinným příslušníkům a blízkým. Hospic najdete na Slovanech ve Sladkovského ulici už 19 let. Polovinu prostředků na provoz musí hospic získávat z darů, dotací nebo beneficí.

Koncertem, který se koná u příležitosti Mezinárodního dne hospicové a paliativní péče, chtějí organizátoři upozornit na konečnost života a význam kvalitní péče o umírající. Akce se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje.

Na koncertě uslyšíte skvělé hendikepované muzikanty, kterým nechybí smysl pro černý humor. Dokazuje to například jejich poslední velký hit Noha na kolejích, který paroduje slavný hit Wabiho Daňka Rosa na kolejích. Sám Wabi dal písničce požehnání a dokonce si v ní i zazpíval, stejně jako Lou Fanánek Hagen, který před mnoha lety právě pod koly vlaku přišel o nohu.

The Tap Tap tvoří asi patnáct muzikantů, z toho pět na vozíku, jeden nevidomý. Celému ansámblu šéfuje Šimon Ornest a jejich motto je: „Jsme postižení muzikou“. Příští rok budou slaví 20. výročí.

Koncert The Tap Tap jsou zárukou zábavného večera s lehkou příměsí vážného tématu. Každý totiž máme daná určitá omezení, někdo třeba nevyléčitelnou nemoc. Ale kvalita života se nemusí vytratit ani poslední den našeho života. O tom naštěstí v Hospici svatého Lazara ví své...

autor: iko
Spustit audio