Téměř dvě stovky vystavovatelů se představuje na FOR ARCH v Karlových Varech

16. červen 2005

Celkem 118 vystavovatelů se představí na výstavě stavebnictví FOR ARCH, která dnes začala v Karlových Varech a potrvá do 18. června. Tématem už 14. ročníku je teplo, zateplovací systémy a úspory energií, akci doplňuje už podruhé výstava Bydlení, volný čas a životní styl a už 9. ročník soutěže stavebních průmyslových škol a soutěže učňů stavebních oborů. Součástí celé akce je i letos soutěž O stavbu Karlovarského kraje.

Na přehlídku stavebnictví For Arch Karlovy Vary se ze sousedního Německa přihlásilo kolem dvou desítek společností, což je potěšitelné, protože na For Archu se v minulosti objevovaly pouze sporadicky. Jejich účast letos dokonce zaštítila německá průmyslová a hospodářská komora.

Logo

Jak uvedl Vladimír Kádě, předseda Regionálního stavebního sdružení Karlovy Vary, které výstavu pořádá, zájem německých stavebních firem o prezentaci mohl ovlivnit vstup Česka do Evropské unie. Přestože si Německo pracovní trh zatím chrání a české firmy se tam uplatňují jen těžko, o spolupráci má německá strana zájem. Poznamenal, že Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků například uzavřela smlouvu o spolupráci s bavorskou a saskou inženýrskou komorou. Společně připravovaly konferenci Městské inženýrství, věnovanou revitalizaci panelových sídlišť, jež je součástí For Archu.

autor: Andrea Bocková
Spustit audio