Tipy na víkend v Plzeňském kraji: česko-bavorský festival, Krajský půlmaraton nebo víno na Radyni

21. duben 2022

Tento víkend můžete v Plzni navštívit festival Treffpunkt: Kontakt, běží se Krajský půlmaraton Plzeňského kraje, v ZOO Plzeň se bude slavit Den Země. Vyberte si!

Treffpunkt: Kontakt

V pátek 22. dubna začíná třídenní multižánrový festival Treffpunkt: Kontakt. Čeká vás hudební program, výstavy, dobré jídlo a pití. Promítat se budou dokumentární filmy, představí se česko-německé divadlo. Vstup je zdarma. Přesný program najdete zde.

Benefiční koncert ve Stříbře

Římskokatolická farnost ve Stříbře a MKS Stříbro zvou na Benefiční koncert pro obnovu stříbrského zvonu. Koncert se koná v pátek 22. dubna od 17 hodin v Děkanském kostele Všech svatých ve Stříbře. Vystoupí Daniel Hůlka, Jiří Škorpík a Pavel Plánka. Vstupné 350 korun.

Krajský půlmaraton Plzeňského kraje

Po dvouleté covidové pauze ožije v sobotu 23. dubna areál Škodalandu v Plzni-Liticích tradičním rodinným závodem Krajský půlmaraton Plzeňského kraje. Již sedmý ročník oblíbeného závodu má i letos připraveny tradiční tratě, bohatý doprovodný program přímo v areálu i na trati v Dobřanech. Novinkou letošního ročníku je propojení světa hendikepovaných a zdravých sportovců, sportovně benefiční akce CzechTourism 7 Statečných neziskové organizace Cesta za snem. Tradičně také Plzeňský kraj podpoří benefičním prodejem vody v rámci projektu Voda pomáhá dobrou věc finančním darem.

Čtěte také

Půlmaratonci poběží ze Škodalandu přes Litice do Šlovic a Dobřan, do Dobřánek, Lhoty a přes Valchu zpět. Start nejdelší trati je v 10 hodin. Pro milovníky kratších tratí je připravena OMEXOM krajská desítka nebo krajská pětka. Běžci s týmovým duchem mají možnost se i letos zaregistrovat do týmových běhů. Děti budou moci poměřit běžeckou zdatnost přímo v areálu. Návštěvníci se mohou v areálu Škodalandu těšit na pestrý doprovodný program. Vedle vystoupení plzeňské kapely Děda Mládek Illegal Band je připravena horolezecká stěna, obří šipky, nafukovací hrad, malování na obličej nebo fotostěna. Fyzickou připravenost prověří atrakce WipeOut. Doprovodný program bude i v Dobřanech. Na náměstí T. G. M., jímž budou běžci probíhat, vyroste oblíbená FAN zóna, vystoupí kapela Semtex.

Oslava Dne Země v ZOO

Den Země připadá na 22. dubna a je největším a nejznámějším ekologickým svátkem. Nejrůznějšími způsoby ho slaví více jak miliarda lidí ve 175 zemích světa. V Plzni se koná jeho největší připomínka tradičně v zoologické a botanické zahradě. Letošní program je připraven na sobotu 23. dubna od 10 do 17 hodin. Před Tropickým pavilonem nabídne především soutěže, poznávací a dovednostní aktivity. Od hlavní pokladny v ulici Pod Vinicemi povede naučná soutěžní stezka. V minulých letech byly oslavy Dne Země v Zoologické a botanické zahradě města Plzně spojeny s vyvrcholením sběru použitých potravinářských hliníkových obalů ve školách a domácnostech. Postupně se však sběr rozprostřel do všech měsíců roku. Drobný hliníkový odpad lze odnést po celý den do vestibulu ředitelství zahrady. Při větším množství volejte na 606 629 395.

Radyňské slavnosti vína

Radyňské slavnosti vína

Ochutnávky českých a moravských vín a zajímavých specialit nabídne akce v předhradí Radyně. Aby byla atmosféra dokonalá, zahraje Cimbálovka Michala Horsáka a Black Lulu Band.

Pro děti je připraven doprovodný program v Centru služeb pro turisty. Vstupné 200 Kč pro osoby starší 18 let zahrnuje i sklenku na víno se znakem Starého Plzence a možnost prohlédnout si hrad Radyni. Začátek je ve 13 hodin.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio