Tipy na víkend v Plzeňském kraji: festival her, komiksu a sci-fi, fotbal nebo vepřové hody v pivovaru

27. leden 2023

Tento víkend můžete do DEPA2015 zajít na festival plný známých filmových a komiksových hrdinů. Startuje jarní část nejvyšší fotbalové soutěže a připraven je program i pro milovníky cestování. Podívejte se na naše tipy.

Zabijačka v pivovaru

Nechte se inspirovat zvyky našich předků a v sobotu 28. ledna si vychutnejte zabijačku v Plzeňském Prazdroji. Jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar a další lahůdky budou na nádvoří pivovaru k mání od 10 do 15 hodin. Nebude chybět živá muzika, vstup je zdarma.

CO.CON – festival her, komiksu, sci-fi a fantasy

Plzeňskou kulturní a kreativní zónu DEPO2015 na jeden den pohltí svět sci-fi a fantasy. 28. ledna 2023 zde od 10 do 18 hodin proběhne druhý ročník festivalu CO.CON, který fanouškům těchto žánrů dopřeje prostředí plné deskových i PC her, Cosplay, WarGames, arkádovek, retro her a závodních simulátorů, virtuální reality, robotů a komiksových hrdinů.

Na festivalu CO.CON potkáte známé postavy

Chybět nebudou ani Pokémoni nebo výstava Czech Repubrick, která představí obří stavbu Bradavického hradu z milionu kostek LEGO® a hernu s kostkami DUPLO®. Zájemci mohou navštívit také únikovou hru.

Pro ty, kteří dávají přednost klasickým hrám před počítačovými, bude v Tržnici připraven velký prostor s deskovými a karetními hrami. Program neopomene ani populární Pokémony. V rámci Cosplay subkultury budou návštěvníci v areálu po celý den potkávat postavy ve skvělých kostýmech. Narazit budou moci na hrdiny ze Star Wars nebo z Pána prstenů. Prodejní část festivalu nabídne tržiště, kde návštěvníci nakoupí vše od komiksových knih přes počítačové i deskové hry až po sběratelské předměty.

Kolem světa

Sobota 28. ledna od 13 hodin bude v Měšťanské besedě v Plzni patřit cestování. Cestovatelé a fotografové na festivalu představí své nejzajímavější cestovatelské zážitky ze svých expedic formou komentovaných projekcí a přednášek. Přijďte navštívit největší cestovatelský svátek – festival KOLEM SVĚTA.

13.00 Karel Wolf – Írán: Sever a jih Persie

14.30 Lilia Khousnoutdinová – Bhútán: Uzavřené království

16.00 Martin Půlpán – Hedvábnou stezkou

17.30 Pavel Svoboda – Neobjevená treková Kolumbie

19.00 Vladimir Váchal – KLDR: Totalitní neznámo

20.30 Ruda Švaříček – Nepál: Nejlepší treky světa

Nedílnou součástí festivalu je doprovodný program v předsálí, kde se bude podávat tradiční jídlo a návštěvníci si budou moci zakoupit tradiční asijské výrobky.

Fotbal

Začíná jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY. Utkání 17. kola mezi FC Viktoria Plzeň a FC Hradec Králové startuje v Doosan aréně ve Štruncových sadech v Plzni v sobotu 28. ledna v 15 hodin.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související