Tipy na víkend v Plzeňském kraji: film, gymnastika i Slza

4. listopad 2021

Tento víkend jste zváni do Techmanie na oslavu jejích narozenin, na festival frankofonní kultury i na filmový festival pro děti a mládež.

Techmania slaví 13. narozeniny

Plzeňské science center Techmania připravilo až do neděle 7. listopadu bohatý program. Návštěvníci se mohou těšit na narozeninový návrat snímku Astronaut, který se bude promítat ve 3D. Připraveno je i mnoho dalších zajímavých projekcí a vědecko - technických show. Po celý den si můžete užít stálé expozice v budově science centra i budově 3D planetária. K pořádné programové nabídce patří i narozeninové menu. Proto Techmania gastro připravilo pro všechny návštěvníky narozeninové dobroty za zvýhodněné ceny.

Bonjour Plzeň

Festival oslavující frankofonní kulturu se vrací po roční přestávce. 28. ročník Bonjour Plzeň začíná v pátek 5. listopadu a během dvou týdnů nabídne francouzské filmy, tradiční pokrmy, mladé Beaujolais, bretaňskou hudbu nebo pohledy do života pařížských párů skrze fotografie. Kompletní program festivalu najdete na webu www.alliancefrancaise.cz.

Plzeňský pohár 2021

Sportovní hala TJ Lokomotiva Plzeň-Slovany hostí v sobotu 6. listopadu od 8 hodin 13. ročník Plzeňského poháru v Teamgymu. Závodit budou děti i dospělí v disciplínách Pohybová skladba, Akrobacie a Trampolína. Přijďte se podívat.

Juniorfest

Juniorfest promítne od 5. do 11. listopadu v kinosálech v Domažlicích, Plzni, Dobřanech, Horšovském Týně a Přešticích desítky filmů pro mladší i starší diváky. Soutěžní sekce nejlepších hraných filmů pro diváky od 5 do 11 let vezme děti do vesmíru nebo do džungle a dokonce je naučí kouzlit. Po mimořádném úspěchu v době loňského lockdownu bude pokračovat i online varianta, která od 12. do 21. listopadu nabídne na platformě Dafilms.cz irskou komedii Jak jsem randil s Amber nebo argentinské Vzpomínky teenagera.

Čtěte také

Nejvyšší festivalové ocenění Zlatá rafička převezmou Ivana Chýlková a Petr Nárožný. Oba ceremoniály proběhnou v Erbovním sále Státního hradu a zámku Horšovský Týn. Vstupenky můžete rezervovat buď na www.juniorfest.cz, nebo přímo zakoupit vždy hodinu před každým představením v Kině Káčko Dobřany a ve festivalové pokladně multikina CineStar.

Slza v Plzni

Populární skupina Slza ve složení zpěvák Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil zahraje v sobotu 6. listopadu v kulturním domě Šeříkovka v Plzni. Začátek je v 21 hodin. Vstupenky budou k mání i na místě.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio