Tipy na víkend v Plzeňském kraji: historické vozy, koncert Lubomíra Brabce nebo barokní slavnosti na zámku

1. červenec 2021

Koncerty vážné hudby, ale i festival revivalových rockových skupin můžete navštívit o tomto víkendu. Milovníky starých aut zve na zahájení sezóny Muzeum dopravy ve Strašicích. A za návštěvu bude stát i zámek Kozel, který chystá třídenní barokní slavnosti.

Benefiční koncert na pomoc lidem z moravských obcí zasažených tornádem připravuje Městské kulturní středisko Modrá hvězda ve Kdyni na Domažlicku. Akce s názvem Open Stage pro Moravu se uskuteční v pátek 2. července od 17 hodin v muzejní zahradě ve Kdyni. Účast už potvrdily kapely různých žánrů.

Pouť v Dolanech u Hlinců

Přijměte pozvání do kostela sv. Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců na již tradiční pouť, která se uskuteční v kostele a jeho okolí v sobotu 3. července.

Koncert Lubomíra Brabce

Ve 14 hodin začne bohoslužba a proběhne zahájení prodejní výstavky prací klientů Domova Zvíkovecká kytička. Od 15 hodin program zpříjemní pořad Jiřího Krampola a Šimona Pečenky. V 17 hodin se můžete těšit na koncert kytarového virtuosa Lubomíra Brabce.

Pouťové odpoledne bude doplněno prezentací rukodělných výrobků nebo historických automobilů a motocyklů.

Známé hity v podání revivalových skupin

Revival fest v Konstantinových Lázních startuje v sobotu 3. července ve 13 hodin v Konstantinových Lázních na venkovní scéně za kulturním domem. Postupně vystoupí Katapult revival Znojmo, Kranz - Jiří Schelinger revival, Eros Myth Aerosmith revival, AC/CZ Top AC/DC tribute show, Bon Jovi tribute Petr Poláček a Rockset - Roxette tribute.

Koncert v Mariánské Týnici

Muzeum a galerie severního Plzeňska v Mariánské Týnici a Spolek Koncerty Kralovicko zvou v sobotu 3. července od 18 hodin na koncert Trio del Diablo, který se koná v prostoru muzea ke 100. výročí narození Astora Piazzolly v rámci projektu S hudbou za památkami Plzeňského kraje. Vystoupí Jan Rada(housle), Petr Vacek(akordeon) a Michaela Vacková(klavír).

Čtěte také

Muzeum dopravy v obci Strašice na Rokycansku zve na zahájení nové návštěvnické sezóny o víkendu 3. a 4. července. Hlavní hvězdou česko-amerického víkendu bude trolejbus Škoda 14 TrE z amerického Daytonu. Vystaveny budou automobily americký značek a občerstvení se také ponese v duchu Ameriky. Zahájení sezóny nebude ochuzeno ani o jízdy muzejních autobusů po obci Strašice. Muzeum bude během letních prázdnin zpřístupněno také o víkendech 24.-25.7., 31.7.-1.8., 14.-15.8, 28.-29.8.2021. Podrobnější informace o jednotlivých termínech budou v předstihu zveřejněny na webových stránkách www.skodabusklub.cz.

Císař na Kozlu

Barokní slavnosti na zámku Kozel se konají od neděle 4. do úterý 6. července, po všechny dny od 10 do 18 hodin. Uvidíte vojáky, šermíře, dámy v nádherných šatech, pány na koních. Potkáte i kejklíře a komedianty na chůdách a uslyšíte barokní hudbu. Účinkují: Invictum, Duellanti, Gotika, kejklíř Jéňa, Lorika, Krvavý regiment, Althea, Arvena, NoiTre. Od 10 do 16 hodin budou probíhat také prohlídky zámku.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.