Tipy na víkend v Plzeňském kraji: krásné americké vozy, Hrady CZ nebo Den NP Šumava

14. červenec 2022

Tento víkend si přijdou na své příznivci US aut, a to v Plzni a Holýšově. NP Šumava má svůj den a festival Hrady CZ na Točníku přivítá Annu K., Tomáše Kluse, Mig 21, Chinaski nebo Xindla X.

Mezinárodní CORVETTE sraz

20. mezinárodní sraz zn. Corvette

Areál Plzeňského Prazdroje hostí ve dnech 15. – 17. července sraz automobilů zn. Corvette. Přijďte se podívat na nádvoří pivovaru, nebo si je vychutnejte při sobotní spanilé jízdě. Z brány pivovaru vyjedou ve 13:30. Více informací najdete na www.corvetteclubpraha.com.

5. Hollywood US cars Holýšov

Přehlídka nádherných amerických aut, free ride, autokino, vystoupení dřevorubců, soutěž v pití tupláků, pojídání megaburgerů vážících 1,5 kila, přehlídka marine corps a další program vás čeká v Holýšově ve dnech 15. – 17. července. Zahrají The Yestertones, The Screwballs, Septic People nebo Second Breath. Více informací na www.hollywooduscars.com.

Hrady CZ Točník

Legendární putovní festival Hrady CZ se 15. a 16. července zastaví na Točníku. V pátek vystoupí Pokáč, Anna K., Tomáš Klus, Mig 21 a Mirai. V sobotu pak odehrají na Točníku své koncerty Xindl X, UDG, Visací zámek, Chinaski nebo Divokej Bill.

Den NP Šumava

Den Národního parku Šumava

Zavítejte na největší letošní akci Správy NP Šumava, který se uskuteční v sobotu 16. července u informačního střediska Rokyta. Celodenní akce pro všechny návštěvníky i obyvatele Národního parku Šumava potrvá od 10 do 16 hodin. Můžete se těšit na řemeslné dílny, hry a soutěže. Podrobnosti najdete na www.npsumava.cz.

Klání věků na Ranči Šídlovák

Klání věků je charitativní akce, kterou pořádá plzeňská skupina historického šermu Viva Gladius a Ranč na Šídlováku. Můžete se tedy těšit na představení účinkujících od doby římské přes vikingy až po střelce z mušket. Samozřejmě nechybí živá hudba, program pro děti, tržiště a tradiční charitativní dražba. Letošní akce pomůže Lucince, kterou rakovina připravila o možnost chodit. Více informací na www.klaniveku.cz. Klání se věků proběhne v sobotu 16. července od 17 hodin.

Street food a Open air Horažďovice

To nejlepší ze světového street foodu ochutnáte v Horažďovicích v sobotu 16. července. Připraveny budou sušené francouzské klobásky, srbská pleskavice, trhaná masa, šťavnaté burgery, asijské speciality, ale i koblížky, churros, palačinky nebo makronky. A k dobrému jídlu a pití zahrají od 14:30 Nektar Boys, od 15:30 My jsme vám to říkali, v 17:00 vystoupí Highlander & Company, v 18:00 Oma in da koma, od 19 hodin se můžete těšit na JAM4U a vše zakončí ve 20:30 The Čerti.

Kinder fest Plzeň

Nejzábavnější festival roku se zastaví v neděli 17. července v Plzni. Děti se mohou od 9 hodin těšit na duo Paci Paci, dětskou skupinu Čiperkové, zábavu v podání Fíha Tralala, taneční partu Zlobidla s.r.o., vystoupení Karol a Kvída a spoustu další zábavy. Vyroste tu i spousta skákacích hradů, připraveny jsou interaktivní dílny nebo malování na obličej a pro rodiče i děti pochopitelně také gastrozóna. Více informací na www.kinder-fest.cz.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio