Tipy na víkend v Plzeňském kraji: MIG 21, vinná stezka nebo jarmark na zámku

21. říjen 2021

Tento víkend jste zváni na tradiční veletrh do haly Lokomotivy, na vinnou stezku i na jarmark na Kozlu. Vyberte si z naší pestré víkendové nabídky.

Moderní dům a byt & Žena a domov

Veletrh bydlení a stavebnictví MODERNÍ DŮM A BYT a veletrh kosmetiky, módy, zdravého životního stylu a všeho co souvisí s útulným bydlením ŽENA A DOMOV vás přivítá v hale TJ Lokomotiva v Plzni od pátku do neděle 22. - 24. října 2021. Přijďte se inspirovat a nakoupit na největší západočeský veletrh. V pátek a v sobotu od 9 do 18 hodin, v neděli od 9 do 17 hodin.

Čtěte také

Co všechno vás na veletrhu Moderní dům a byt čeká? Odborníci na kotle na tuhá paliva, plynové a el. kotle, kotle na biomasu, tepelná čerpadla, kamna na pelety, hydroizolace, úprava vody, klimatizace nebo kuchyňské spotřebiče. Co si nakoupíte na veletrhu Žena a domov? Čistící a prací prostředky, doplňky stravy, koření, kávu, víno, keramiku, konfekci, kosmetiku, koženou galanterii, šperky, svíčky, knihy, hry a další. Vstupné: dospělí 50 Kč, děti 20 Kč. Veletrhu se bude řídit platnými hygienickými přepisy.

Filmové Kašperské Hory

Užijte si prodloužený víkend s českými filmy v klasickém kině. Od pátku 29. října do neděle 31. října na vás v kině v Kašperských Horách čeká celkem osm filmů pro děti i dospělé. Vždy od 11 do 14 hodin se budou pro nejmladší návštěvníky promítat Krtkova dobrodružství a Mlsné medvědí příběhy. Pro starší děti jsou o víkendu od 14:30 připraveny filmy Tady hlídám já o malé Kačce, která se svým jezevčíkem prožívá dobrodružství na Šumavě, a Mazel a tajemství lesa o dětech na skautském táboře.

Kino Kašperské Hory

Na dospělé v pátek čeká snímek Převaděč o přechodu hranic v období socialismu, který se natáčel na Šumavě, a nový film Zbožňovaný s Jiřím Bartoškou. V sobotu pak populární Deníček moderního fotra s Jiřím Mádlem a Terezou Ramba a životopisný film o proslulém léčiteli Janu Mikuláškovi Šarlatán s Ivanem a Josefem Trojanovými. V neděli je na programu dokument Králové videa, který vás vezme zpět do časů, kdy našim videím vládly rychlodabingy. Následovat bude dlouho očekávaný dokument Karel, v němž režisérka Olga Malířová Špátová zachytila Karla Gotta na sklonku jeho života. V sobotu proběhne v Horském klubu přednáška Očima Vladimíra Horpeniaka, uznávaného šumavského historika. V rámci ní bude promítnut snímek režiséra Ladislava Moulise Šumava Vladimíra Horpeniaka.

MIG 21 v DEPU

Skupina MIG 21 vyrazila na podzimní turné, které už tak dlouho neměla. Připravila pro svoje fanoušky novou desku s názvem Džus noci. Začátek koncertu v plzeňském DEPU2015 je ve 20:30.

Podzimní jarmark na Kozlu

Oblíbený jarmark oživuje tradičně zámecký park a okolí zámku Kozel. Najdete tu módní doplňky, šperky, dobré jídlo i program pro děti. Jarmark se koná po oba dny v sobotu i v neděli od 10 do 17 hodin.

Papírová sobota

Papírová sobota

Přijďte si užít zábavný den s papírovými modely. Pod vedením zkušených lektorů z plzeňského Střediska volného času Radovánek se v sobotu 23. října v Muzeu jižního Plzeňska na zámku Hradiště seznámíte nejen s vystřihovánkami a modely různých typů, velikostí i náročnosti, ale vše si budete moci i vyzkoušet a odnést si vlastnoručně vytvořené dílo. Muzejní průvodkyní vám bude Drahomíra Synáčová. Akce je vhodná zejména pro rodiny s dětmi, začíná v 10 hodin.

Vinná stezka aka Trojkou za vínem

15 vinařů z Moravy přijíždí představit do centra Plzně to nejlepší ze své úrody. Okruh městem startuje v sobotu v 11 hodin přímo na náměstí Republiky. Po zaplacení vstupného může návštěvník neomezenou konzumací zdarma od všech vinařů ochutnat cca 120 vzorků kvalitních vín. Každý platící návštěvník obdrží degustační skleničku, brožurku se seznamem vinařství a propisku. Na startu bude označen speciální reflexní páskou. Akce je určená pro osoby starší 18 let.

Varhanní recitál

Varhanní koncert

Ladislav Moravetz je evangelický církevní hudebník, aranžér a skladatel. Vystudoval církevní hudbu na Církevní hudební škole a na Vysoké škole umění v Berlíně (varhany: prof. Leo van Doeselaar, Erwin Wiersinga). Od r. 2001 působí jako celocírkevní kantor v Českobratrské církvi evangelické, je vedoucím Semináře církevní hudby Evangelické akademie, vyučuje hymnologii na Konzervatoři Evangelické akademie v Olomouci a varhanní improvizaci na Konzervatoři P. J. Vejvanovského v Kroměříži. Je členem předsednictva Evropské konference evangelické církevní hudby.

Varhanní recitál se koná v neděli 24. října od 15 hodin ve Farním sboru Českobratrské církve evangelické v Plzni (Korandův sbor) na Anglickém nábřeží 13.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio