Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Pilsner Fest, filmy z Berlína, Benátek a Cannes, víno nebo štrúdl

6. říjen 2022

Tento víkend se v Plzni slaví 180. výročí piva Pilsner Urquell, koná se přehlídka festivalových filmů Be2Can a do Přeštic můžete zajet na festival vína. Podívejte se i na další naše tipy a pozvánky.

Pilsner Fest

7. 10.   

17:00 / Jelen

19:15 / X-Cover

21:45 / Anna K.

8. 10. 

12:30 / Pokáč

14:00 / POPs

15:45 / ABBA World Revival

17:30 / David Koller

18:42 / Přípitek

 20:00 / Alice & Dan Bárta

 22:00 / Monkey Business

První várka plzeňského ležáku byla uvařena přesně 5. října 1842. Právě proto pivovar Plzeňský Prazdroj otevírá každý první říjnový týden brány pivovaru a pořádá velkou narozeninovou oslavu.

Letos vystoupí během pátku a soboty Jelen, Pokáč, Monkey Business, David Koller, Alice a Dan Bárta a spousta dalších. Připravena je škola čepování, ukázky bednářského řemesla, soutěže a další doprovodný program. Neminou vás ani speciální prohlídky pivovaru. Vstupenky rezervujte předem na www.tickets.prazdroj.cz.

Be2Can 2022

Přehlídka festivalových filmů z Berlína, Benátek a Cannes se koná ve dnech 7. – 9. října 2022 v kulturním centru Moving station. Uvidíte vítězné filmy, snímky zařazené do soutěžních sekcí i mimo ně – v jednom víkendu na jednom místě budete moci zhlédnout výběr toho nejlepšího, co současná festivalová Evropa přináší svým divákům. Kompletní program najdete zde.

150. výročí školy

150. výročí SŠZP Klatovy

Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy slaví ve dnech ve dnech 7. – 9. října 150. výročí svého založení. Bohatý program zahrnuje ukázky moderní zemědělské techniky a historických strojů, kuchařské a cukrářské ukázky, výstavu historických dokumentů školy a přednášky o ní. Sobota je vyhrazena pro Zemědělský den a 1. Otevřené mistrovství Plzeňského kraje v orbě, neděle bude patřit farmářským a řemeslným trhům.

Výstava ovoce a zeleniny

Český zahrádkářský svaz - ZO Kamenný Újezd pořádá pod záštitou Města Nýřany výstavu ovoce a zeleniny v kulturním domě SKC v Nýřanech. Podívat se můžete v sobotu 8. října od 9:00 do 17:00 hodin a v neděli 9. října od 9:00 do 15:00 hodin. V sobotu mezi 9. a 11 hodinou bude k dispozici poradenská služba doc. Ing. Josefa Suse, Csc. Vstupné je dobrovolné.

Zvířecí sobota v zoo

Zoologická a botanická zahrada města Plzně zve v sobotu 8. října na Mezinárodní den ochrany zvířat, na který připravila soutěžní odpoledne pro celé rodiny před Tropickým pavilonem. To i letos vyvrcholí ve 14:30 srazem plyšových zvířátek. Akce začne už ve 13 hodin. Ani tentokrát nebude chybět oblíbená naučná stezka. Hned druhý den v neděli 9. října pak proběhne Den hospodářských zvířat na statku Lüftnerka s podtitulem Co je české, to je hezké.

Přeštický festival vína

V sobotu 8. října se v Přešticích uskuteční pátý ročník festivalu vína! Fanouškům dobrého vína se na Masarykově náměstí v Přešticích představí 16 vinařství z Čech a Moravy. Kromě stálic se zde potkáte i se zcela novými vinaři. Nabídka bude velice pestrá, od lehkých ročníkových vín, přes perlivá a růžová vína, až po mohutná vína z francouzských sudů či vína vyrobená speciálními technologiemi. Součástí akce bude i food zóna s rozmanitou nabídkou chutného jídla a nápojů a také bohatý doprovodný program. Vystoupí Cimbálová muzika Majerán, Blue Cimbal, The Spirit of the Synthpop a Agnes Rock. Vstup je zdarma.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio