Tipy na víkend v Plzeňském kraji: skalničky, street food v pivovaru nebo Anna K.

26. srpen 2021

Tradiční výstava Alpinum Plzeň začala a potrvá až do 4. září. Pokračuje Letní barokní festival, zavítejte třeba na Cebivskou náves. A vybrat si můžete i z další pestré víkendové nabídky.

Alpinum Plzeň 2021

Milujete skalničky? Zastavte se na zahradě gymnázia na Mikulášském náměstí v Plzni na výstavě Alpinum Plzeň 2021. Můžete si je tu koupit nebo se jen pokochat jejich krásou. Výstava je otevřená každý den v době od 9 do 18 hodin. Prodej bude probíhat ještě poslední den 4. září v době od 9 do 12 hodin. Více informací najdete na www.skalnicky-plzen.cz.

Cestovatelský festival

První ročník festivalu Cestovatelská Střela začíná v pátek 27. srpna v obci Dolní Hradiště na Plzeňsku. Návštěvníky čeká deset cestovatelských přednášek, koncerty, řada cestovatelských filmů a mnoho dalšího. Pestrý program nabídne známá cestovatelská jména jako Slávek Král, Vladimír Váchal, Karel Štěpánek, Pavel Svoboda a další. Díky cestovatelským přednáškám návštěvníci projedou několikrát celý svět od Severní Koreji přes Blízký Východ, Karibik až po Jižní Ameriku. Doprovodný program nabídne autorská čtení, jógu, muzikoterapii, tombolu, výstavu obrazů nebo cestovatelské dokumenty. Kompletní program festivalu a další informace najdete na www.cestovatelskastrela.cz.

Divadlo na zámku Chanovice

Koncert a divadlo v Chanovicích

O posledním prázdninovém víkendu se přijďte naladit do pohody do chanovického zámeckého areálu. V pátek od 18 hodin uslyšíte letní koncert tria Musical Friendship.

V sobotu také od 18 hodin sehraje bolešinský divadelní spolek veselohru Dalskabáty hříšná ves aneb zapomenutý čert. V jedné z hlavních rolí se představí Pavel Nový.

Street food

To nejlepší ze světového street foodu ochutnáte už v sobotu 28. srpna na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj. Vybírat budete ze široké nabídky asijských specialit, ryb nebo burgerů. K ochutnání budou i sladké dezerty a nápoje. Na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj budete vítáni mezi 10. a 20. hodinou. Vstup je zdarma.

Rock Star(t) Žihle

Spřízněné a úspěšné místní kapely pořádají již druhý ročník malých festivalových sobot na podporu muziky. Celkem se jedná o čtyři vybrané lokace – Žihle (28.8.), Hrádek u Rokycan (4.9.) a Stod (11.9.). Záluží (18.9.). Rock Star(t) festivalu v Žihli v areálu Plivátko se v sobotu 28 srpna zúčastní Semtex, Michal Šindelář, Milan Schelinger, Sebranka, Electric Therapy, Pops a Děda Mládek Illegal Band. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude zaslán obci Stebno, která byla postižena tornádem. Areál se otevře ve 12 hodin, koncerty začnou ve 13 hodin.

Anna K. v Manětíně

V sobotu 28. srpna koncertuje od 18 hodin na zámku Manětín jedinečná zpěvačka Anna K. Koncert proběhne v zámecké zahradě. Jako předkapela se představí Artur-Beat Rock Manětín.

Městské slavnosti Starý Plzenec

Prostranství ve Smetanově ulici ve Starém Plzenci v blízkosti městského úřadu se v sobotu 28. srpna stanou dějištěm Městských slavností Starého Plzence. Čeká na vás zábavné odpoledne s hudbou, občerstvením a programem pro děti. Letos zahraje Orchestr lidových nástrojů Plzeňského kraje, Kantoři, Jazzika a New style band. Děti se mohou těšit na pohádky v podání Divadla Z bedny, dětské dílničky, kolotoč a nafukovací skluzavku. Slavnosti začínají ve 14 hodin.

Na akci je nutné prokázat bezinfekčnost. Od 14 do 17 hodin se přímo na místě můžete nechat otestovat.

Bitva na zámku Zbiroh

Bitva na zámku

Hlavním bodem programu je středověká polní bitva a rytířský jezdecký turnaj. V turnaji a bitvě změří své síly rytíři, zbrojnoši i žoldnéři. V doprovodném programu pak vystoupí šermíři, hudebníci, kejklíři a další. Nebude chybět ani dětská ponožková bitva. Návštěvníci si mohou koupit dobové zboží na tržišti, či si zkusit střelbu z luku a kuše. Doporučujeme návštěvu zámecké expozice a občerstvení v dobové krčmě na nádvoří. O hudební doprovod se postará kapela Turdus z Plzně, šerm předvedou Rytíři koruny české.

Začátek doprovodného programu je po oba dva dny ve 13 hodin, začátek bitvy v 15 hodin. 

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio