Tipy na víkend v Plzeňském kraji: trolejbusové narozeniny nebo festival dronů

30. září 2021

Tento víkend město Plzeň oslaví dvojité výročí trolejbusů v areálu DEPO2015. Po roční pauze se do města také vrací přehlídka dronů. Vyberte si z naší pestré víkendové nabídky.

Cestovatelské filmy

4. International Road Movie Festival(IRMF) byl ve čtvrtek zahájen v plzeňské kreativní zóně DEPO2015. Až do soboty 2. října nabídne divákům cestovatelské filmy z Čech i zahraničí. Pro diváky jsou připraveny také debaty s tvůrci. Doprovodný program festivalu nabízí v kavárně DEPO2015 hudební večery. Více na webu irmf.cz.

Oslavy 80 let provozu a 85 let výroby trolejbusů v Plzni

Čtěte také

Program v DEPO2015 bude v sobotu 2. října připraven od 10 do 18 hodin a těšit se můžete na provozní, historické i technologické vozy, výstavu historie výroby i provozu trolejbusů v Plzni, soutěže pro děti a přednášky. Nenechte si ujít také křest dvou nových krásných publikací o plzeňských trolejbusech. A pro malé čtenáře bude překvapení – Trolejbusácké pohádky. Svezete se také speciálními trolejbusovými linkami.

Dronfest

Oblíbený festival bezpilotního létání Dronfest, který pořádá město Plzeň, letos opět nabídne unikátní show plnou dronů. Po roční pauze se uskuteční o víkendu 2. a 3. října v areálu SIT Port v Cukrovarské ulici v Plzni. Návštěvníci se mohou těšit na nejmodernější technologie a trendy v bezpilotním létání, chybět nebudou ani FPV závody a přednášky na nejrůznější témata. Letos si přijdou na své i ti, kteří se do Plzně nedostanou, festival totiž organizátoři budou premiérově přenášet on-line. Festival se odehraje po oba víkendové dny v čase od 10 do 18 hodin, vstup je zdarma. Více informací je k dispozici na webové stránce www.dronfest.cz.

Slavnosti jablek

19. ročník Slavností jablek se uskuteční na návrší nad Bezdružicemi, odkud je nádherná vyhlídka nejen na vrch Krasíkov, ale také na Hradišťský vrch nebo zámek Bezdružice. Parkování bude možné na zpevněné ploše letiště, nicméně návštěvníci se sem dostanou také pohodlně pěšky z železničního nádraží v Bezdružicích, které je od místa konání vzdáleno pouhých 500 m. Přijet mohou také na kole po cyklostezce z Konstantinových Lázní. Organizátoři letos kromě řemeslného jarmarku a workshopů pro děti slibují více jablečných specialit, moštu i delší kulturní program. Návštěvníci mohou přijít v sobotu 2. října mezi 10. a 18. hodinou.

Zvířecí sobota v zoo

Každoročně si svět připomíná 4. října mezinárodní den ochrany zvířat. V Zoologické a botanické zahradě města Plzně je již tradičně spjat se Zvířecí sobotou s velkým srazem plyšových zvířátek. Letos akce připadá na 2. října. Program od 13 do 18 hodin před Tropickým pavilonem vyplní soutěže pro děti a naučná stezka. Tradiční sraz plyšových zvířátek se uskuteční ve 14:30.

Street food festival

Setkání fanoušků street food gastronomie v jedinečném prostředí parku Kláštera Chotěšov, tentokrát s důrazem na super party s živou hudbou, divadlem pro nejmenší a diskotékou pod širým nebem. Hosté se mohou těšit na pestrou paletu chutí a vůní špičkových specialit kuchyní celého světa, připravovaných přímo před zraky návštěvníků. V nabídce na návštěvníky bude čekat, mimo šťavnatých burgrů, voňavých hot dogů a trhaných mas , například také sushi, thajské masové směsi, bujabéza, ústřice nebo kapří hranolky. Chybět nebudou ani domácí dezerty, autorská zmrzlina, koktejly alko i nealko, proseco a pivo z malých pivovarů, například i holanské a belgické. Festival se koná v neděli 3. října od 11 do 19 hodin. Doprovodný program:11:30 Summer trio / 15:00 Pohádka Žebrák a princezna (Divadlolo Karlovy Vary) / 15:45 Dj Cider / Relax zóna s kolotočem na ruční pohon, dílnou na obrázky z písku a další.

Medový jarmark

Medový jarmark

Sedmý ročník akce, jejíž součástí je vedle prodeje medových produktů a potřeb pro včelaře bohatý kulturní program s hudebními vystoupeními, kuchařskou show, přednáškami a zábavou pro děti se koná v neděli 3. října od 10 do 16:30 na Koterovské návsi.

Nebudou chybět ani stánky s oceněnými regionálními potravinami Plzeňského kraje.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio