Tři západočeské kluby ovládly republiku

22. červen 2021

Tzv. "malé sporty" Plzeňského a Karlovarského kraje byly v sezóně 2020/2021 velmi úspěšné. Plzeňští házenkáři a futsalisté získali zlaté medaile, stejně jako volejbalisté Karlovarska.

Hosty Michala Jančaříka byli lídr házenkářů Milan Škvařil a nejlepší střelec futsalové ligy Tomáš Vnuk spolu s tiskovým mluvčím futsalistů Martinem Spörlem. Po telefonu se připojil také trenér volejbalistů Karlovarska Jiří Novák.

Zleva: Martin Spörl, Tomáš Vnuk, Milan Škvařil a moderátor Michal Jančařík

"Zájem o naše sporty díky úspěchu roste a tenhle trend snad ještě umocní zářijové odložené mistrovství světa v Litvě, kde tým ČR bude tvořen téměř z poloviny hráči z Plzně a lidé spoustu zápasů uvidí na obrazovkách ČT,“ říká Tomáš Vnuk. Futsalová liga se začne hrát od konce srpna, konkrétně 27. srpna proběhne 1. ligové kolo. Hrací den je tradičně pátek.

Házenkáři startují také na konci srpna. Hrají v neděli a ve středu. „Na začátku sezóny přijde méně lidí, ale na závěr chodí plná hala, to je asi 1500 fanoušků,“ pochvaluje si Milan Škvařil a dodává, že Lokomotiva je výborná hala. „Mám ji nejradši ze všech hal, kde jsem kdy hrál.“

Na futsal chodí o něco méně lidí, záleží to na soupeři. Pokud přijede třeba Chrudim nebo Sparta, tak dorazí 600 - 700 lidí. A je na co se dívat. Plzeňští futsalisté dali letos 140 gólů jenom v základní části.

Házenkáři i futsalisé ale zároveň dodávají, že hala Lokomotivy bohužel nevyhovuje požadavkům Evropské ligy. Shodli se na tom, že Plzeň by potřebovala ještě jednu novou větší halu.

Trenér volejbalistů Karlovarska Jiří Novák si letošní úspěch svého týmu vysvětlujte výbornou partou. „Byl to mix zkušeností starších hráčů a mladých, kteří chtěli pracovat. A všichni kluci pracovali tak, aby soupeř nebyl lepší.“

autoři: Michal Jančařík , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio