Turisté mohou cestovat po Plzeňsku a Bavorsku na jednu jízdenku

22. červen 2022 12:58, aktualizováno

Cestování po Plzeňském kraji a sousedním Bavorsku bude od začátku prázdnin jednodušší. A to díky zvýhodněné jízdence s názvem Turista Plzeňskem a Bavorskem. Platit bude nejen na našem území, ale i ve vlacích a vybraných autobusových linkách v okresech Cham a Regen.

Dopravci se snaží odstraňovat bariéry pro cestující, aby co nejvíce využívali hromadnou dopravu. Proto přišli s projektem zvýhodněné jízdenky Turista Plzeňskem a Bavorskem. Na tuto jízdenku budou moci turisté jezdit po Šumavě na české straně a navštívit i některá města v Německu. „Cestující by měl mít ve veřejné dopravě co nejméně překážek a co největší komfort,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Kde je možné jízdenku koupit?

Zvýhodněnou jízdenku je možné zakoupit u řidiče autobusů, ve vlakové stanici v pokladně i ve vlaku od průvodčího nebo v mobilní aplikaci Můj vlak a Virtuální karta. Pro jednotlivce by zmíněná celodenní jízdenka stála 240 Kč, pro skupinu 360 Kč. 

Jízdenka platí ve všech spojích na území celého Plzeňského kraje kromě městské hromadné dopravy v Plzni. Zároveň také téměř ve všech vlacích v okresech Cham a Regen a v necelých dvaceti nejzajímavějších autobusových linkách v pohraničí.

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio