Turistická karta Šumava - Český les už je v prodeji

28. červen 2005

Novinka letošní sezony - turistická karta Šumava - Český les se už začala prodávat v řadě informačních center Její majitelé mohou čerpat řadu slev asi v 80 různých zařízeních, která se do projektu zapojila. Jsou to například hotely, penziony, restaurace, sportoviště, ale i muzea, galerie, půjčovny kol či pneuservisy na území od Přimdy na Tachovsku až po Prachatice.

Jak uvedla organizátorka projektu Václava Šusová, karty jsou nyní k dostání v 18 informačních centrech, a to například v Domažlicích, Horšovském Týně, Klatovech, Sušici, Horažďovicích, Hartmanicích, Vimperku, Prachaticích i v Českých Budějovicích. Prodejních míst ale budou přibývat.

Turistická karta je individuální nebo rodinná, platí na tři nebo deset dní. Na tři dny zaplatí rodina 150 korun, individuální karta přijde na 80 korun. V případě desetidenní karty je cena rodinné karty 350 korun a individuální 200 korun. Každý majitel karty dostane barevný katalog se seznamem všech zapojených poskytovatelů služeb a výší slev, které lze získat. Zařízení, která jsou do projektu zapojena, jsou označena barevnou samolepkou.

Logo

Podle Šusové ušetří čtyřčlenná rodina, která si koupí turistickou kartu, i několik set korun už při třídenním pobytu. Přitom si může půjčit v půjčovnách kola, navštívit muzea nebo se svézt v Národním parku ekologickými linkami autobusů ČSAD.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio