Turisty v Kašperských Horách překvapil ozdobený vánoční strom

7. listopad 2022 20:48, aktualizováno

V Kašperských horách na Šumavě si letos s vánočním stromem pospíšili. Ozdobený smrk se na náměstí před kostelem svaté Markéty objevil už na konci října. Podíval se někdo špatně do kalendáře, nebo je za tím něco jiného?

Mohutný strom se světelnými řetězy a ozdobami, který na místo instalovaly technické služby města, způsobil především mezi turisty pozdvižení. Ozdobená je i kašperskohorská radnice, v ulicích už vidíme také sváteční osvětlení. „Je to taková atrakce, obzvlášť vzhledem k tomu, že hned po vztyčení stromu přišlo teplé slunečné počasí. Turisté se s ním mohli fotit třeba v šortkách,“ říká s úsměvem Radek Nakládal z kašperského kulturního a informačního střediska.

Vánoční smrk uprostřed podzimu vzbudil mezi lidmi zvědavost a spousta z nich si pokládala otázku, co to má znamenat. Teď už ale známe odpověď. Skutečným důvodem brzké instalace stromu bylo natáčení televize Nova, konkrétně scény ze známého seriálu Ulice. To proběhlo v Kašperských Horách na začátku listopadu.

Jak uvádí Radek Nakládal, ozdobený strom na náměstí již zůstane a počká do první adventní neděle, tj. 27. listopadu. V tento den se uskuteční, stejně jako v mnoha dalších městech a obcích, tradiční slavnostní rozsvěcení.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio