U Bezvěrova havaroval autobus, lehce zraněné jsou dvě ženy a řidič

30. listopad 2021 15:00, aktualizováno

U Bezvěrova na severním Plzeňsku dnes odpoledne havaroval na zasněžené silnici první třídy z Plzně na Karlovy Vary autobus. Skončil na boku mimo komunikaci.

Z deseti cestujících záchranáři ošetřili dvě ženy ve věku 66 a 68 let a s lehčími zraněními je převezli do plzeňské fakultní nemocnice. Na místě ošetřili i řidiče, který měl ruku pořezanou od rozbitého skla, řekli mluvčí záchranné služby Mária Svobodová a mluvčí hasičů Petr Poncar. Doprava v místě nehody jezdila kyvadlově, nyní je ale kvůli sněhu na silnici a uvízlým kamionům úsek v okolí Bezvěrova neprůjezdný, řekla v 18:20 policejní mluvčí Eva Červenková.

Nehoda se stala krátce před 13:00. Některé cestující podle hasičů odvezli domů příbuzní. Pětačtyřicetiletý řidič autobusu jel ve směru od Plzně na Karlovy Vary a asi půl kilometru před obcí Bezvěrov v silném sněžení a větru sjel s autobusem vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil na bok, uvedla Červenková.

Autobusem cestovalo deset lidí včetně řidiče. Policisté u něj dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu. Odstranění nehody bude trvat ještě zřejmě několik hodin, dodala Červenková. Další autobus měl odpoledne problémy na zasněžené silnici v Brdech u Starého Smolivce na jižním Plzeňsku. Ve voze jel řidič a další dva lidé. Řidič při velmi pomalé jízdě po silnici z Radošic do Starého Smolivce sklouzl z krajnice do příkopu. Nikomu se nic nestalo, řekla policejní mluvčí.

Kvůli sněžení dnes hasiči v kraji několikrát vyjížděli odstraňovat popadané stromy, zejména na Klatovsku. U Brčálníku na Šumavě najel odpoledne vlak, ve kterém jelo 13 cestujících, do spadlého stromu. Událost se obešla bez zranění, uvedl Poncar.

Na zasněžených silnicích také dnes havarovalo několik aut. V příkopu na boku skončilo například kolem poledne nákladní auto u Číhaně na Klatovsku nebo před 15:00 u Malé Chmelné na Klatovsku. Jízdu během dne v některých částech kraje komplikovalo sněžení. Situace se zhoršila odpoledne. Kromě sněžení a větru se místy začala na silnicích tvořit ledovka, například kolem Spáleného Poříčí či Kasejovic na jižním Plzeňsku.

autoři: Kateřina Jiřincová , iko | zdroje: Český rozhlas Plzeň , ČTK
Spustit audio