U muziky s Plzeňáky s Domažlickou dudáckou muzikou

18. březen 2019

Tůzemoc krásný to bulo ha bulačina karak se patří! Ve studiu Českého rozhlasu Plzeň v pořadu „U muziky s Plzeňáky“ vystoupila Domažlická dudácká muzika pod vedením Josefa Kuneše. Nechyběly tak krásné chodské písničky, dudácká muzika ani veselé vyprávění v chodském nářečí („bulačině“).

U muziky s Plzeňáky s Domažlickou dudáckou muzikou 1. díl

Domažlická dudácká muzika

Poslechněte si 1. část záznamu pořadu „U muziky s Plzeňáky“, který nedávno proběhl ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň. Hostem byla Domažlická dudácká muzika - znít proto budou nejen krásné chodské písničky, ale i veselé vyprávění v chodském nářečí (bulačině). 

Domažlická dudácká muzika patří momentálně mezi nejlepší dudácké muziky na Chodsku. Za dobu své existence reprezentovala už Chodsko a celou Českou republiku na více než polovině evropských zemí včetně Ruska a Pobaltí. Úspěšně koncertovala i v Japonsku, USA a Austrálii.

V Českém rozhlasu Plzeň vystoupila ve složení Josef Kuneš (dudy a zpěv), Josef Petržík (housle, zpěv), Josef Stočes (Es-klarinet), Tomáš Kůgel (B-klarinet), Kamil Jindřich (kontrabas, vozembouch, fanfrnoch a zpěv) a Martina Pincová (zpěv).

Spustit audio