Úherce chystají první letošní pouť v Plzeňském kraji

15. březen 2023 20:15, aktualizováno

V neděli 19. března bude mít svátek Josef, kterému je zasvěcený kostel v Úhercích na severním Plzeňsku. To znamená, že už za pár dní zde začne první pouť v Plzeňském kraji.

V těchto dnech se prostor kolem místního kostela mění ve velký lunapark. Tuto velmi populární část pouti chystá několik pořadatelských rodin v čele s Vlastimilem Lagronem mladším. „Stavíme ve zhruba dvaceti lidech více než třicet atrakcí. Začínáme od těch největších a nejtěžších, které pak doplníme o ty drobnější dětské. Letos je povrch hodně podmáčený, takže je fuška vše dobře ukotvit,“ říká Vlastimil Lagron.

V Úhercích se chystá první letošní pouť Plzeňského kraje

Návštěvníci pouti se mohou těšit na klasické i nové adrenalinové atrakce. Dlouhodobě nejoblíbenější ovšem stejně zůstávají autodrom a střelnice. Co se týče cen, ač i pořadatelé pouti pocítili zdražení energií, doufají, že se budou moci vyhnout zdražování a částky zůstanou stejné jako v loňském roce.

„Pouť v Úhercích začíná už v pátek, kdy zveme děti i dospělé z Centra pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pro ně se poprvé otevřou atrakce. V neděli je pak plánovaná bohoslužba od 14 hodin v kostele sv. Josefa,“ doplňuje podrobnosti k programu starosta Vlastimil Blažek. Obec zároveň informuje řidiče, že kvůli pouti bude o víkendu omezený průjezd obcí, a žádá motoristy, aby respektovali instalované značení.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio