Úředníci Finanční správy dnes vyrazí do terénu. Pomáhat budou s vyplňováním daňových přiznání

4. březen 2019 07:20

Termín pro podání daňového přiznání za minulý rok se pomalu krátí. Jestli si lámete hlavu s vyplněním růžového formuláře, nemusíte zoufat. Pomůžou vám s ním pracovníci finanční správy.

S úředníky Finanční správy ČR se lidé nejčastěji potkají v obcích s pověřeným obecním úřadem, kde starostové projevili o tuto službu zájem. Na vybraných kontaktních místech budou úředníci pomáhat vyplnit daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Například dnes 4. 3. můžou lidé přijít na městský úřad do Třemošné, kde budou zástupci finančního úřadu od 13 do 16 hodin, ve středu zase budou na městském úřadu v Nýřanech od 13 do 17 hodin.

V případě zájmu o tuto službu, musí lidé jen přijít na městský nebo obecní úřad a vzít si s sebou předvyplněné daňové přiznání. Úřednice ho tam s ním projdou a dovyplní ho společně. Člověk by si měl taky s sebou přinést všechna potvrzení na slevy, které je možné z daní odečíst.  

„Nejčastěji je to odpočet úroků z úvěru na bydlení, případně je to potvrzení o studiu, nebo potvrzení z mateřské školy o zaplacení školného. Dalším častým dokladem je potvrzení o životním pojištění od pojišťoven, případně od penzijních společností potvrzení o příspěvcích na důchodové pojištění,“ řekla mluvčí Finančního úřadu pro Plzeňský kraj Michaela Hošťálková.

Vyplněné daňové přiznání s sebou úředníci taky odvezou a podají ho, takže člověk ušetří cestu na finanční úřad. Během března úředníci celkem navštíví 9 měst v regionu a poslední výjezd bude 20. března do Kolince u Sušice. 

Seznam všech obcí, kam zavítají pracovníci Finančního úřadu, najdou zájemci na webu finanční správy nebo na vývěskách jednotlivých pracovišť.

autoři: Martina Klímová , jik
Spustit audio