Úterý: Jak jsem potkal houby

16. září 2014

Jaká byla vaše letošní houbová sklizeň? Kdy jste začali houby sbírat? Vzpomenete si na svůj první úlovek? A na svůj největší úlovek? Máte "své" místo, kde vždycky rostou? Jaký příběh se vám vybaví ve spojitosti s houbařením? Jaký je váš houbařský rituál? Spletli jste si někdy jedlou houbu s jedovatou, a šlo už do tuhého?

O houbách jsme v Noční lince hovořili už v srpnu, ale před pár dny vyšel průzkum o českých houbařích, který potvrzuje domněnku, že Češi jsou skoro stejně vášnivý houbaři jako pivaři - 87 procent z nás považuje houby za delikatesu, tři čtvrtiny Čechů houby rádo sbírá. Navíc v posledních dnech velká část houbařů zažívala v lese hotové žně, na sociálních sítích kolují fotografie obřích úlovků, jejichž rozměrům často my ostatní odmítáme věřit. Jaká byla vaše letošní houbová nadílka, jaký máte k houbám vztah, kdy jste našli svou první a kdy svou největší houbu, o tom bude dnešní Noční linka.


Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.