Už jen týden. Plzeňské adventní trhy se pomalu chýlí ke konci

16. prosinec 2022 14:56, aktualizováno

Už hodně za polovinou jsou letošní adventní trhy v Plzni na náměstí Republiky. Jak jsou s jejich průběhem spokojeni návštěvníci i prodejci?

Loni adventní trhy v Plzni trvaly jen tři dny. Pak je vláda v rámci proticovidových opatření zakázala. V letošním roce se naštěstí mohly rozeběhnout naplno, odstartovaly 23. listopadu a vrátily se ke své tradiční podobě včetně hudebního a dalšího doprovodného programu. Zhruba 130 stánků v centru Plzně nabízí zboží různého druhu, nechybí živá zvířata, vánoční strom, vyhlídkové kolo a jiné atrakce.

Návštěvníkům se na trzích líbí, pochvalují si atmosféru i stánky. Přiznávají ale, že se letos více rozmýšlí, co, a jestli vůbec něco, si koupit. Pokles počtu zákazníků pociťují i samotní prodejci například dárkového zboží, vánočních ozdob nebo výrobků z ovčí vlny. Oproti tomu Vilém Madonický, který má na plzeňském náměstí stánek se svařeným vínem a dalšími nápoji, uvádí, že chuť na svařák mají lidé pořád. „Bohužel jsme museli v průběhu trochu upravit ceny, jelikož jsme měli závoz zboží, jehož cena se zvýšila, ale naštěstí to zákazníky neodradilo,“ prozrazuje.

Pokud byste trhy rádi ještě navštívili, neváhejte. V plném rozsahu budou na náměstí Republiky k vidění pouze do pátku 23. prosince.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio