V bazénu plzeňské Radbuzy v Kozinově ulici zdražují vstupné

1. září 2022 19:57, aktualizováno

Za vstupné i kurzovné si plavci v bazénu plzeňské Radbuzy připlatí. Důvodem zdražení je rostoucí cena energií a také obava z nepředvídatelného vývoje. Sportovce to prý z vody nevyžene.

Od září si za hodinu v bazénu plzeňské Radbuzy plavci připlatí. Nejen vstupné, ale také pronájmy bazénu a kurzovné v plaveckých kurzech narostlo o 20 %. Návštěvníky bazénu by zdražení od plavání nemělo odradit. Hodina plavání zde stojí nově 60 korun.

Důvodem zdražování jsou rostoucí ceny energií. „My sice máme zafixovanou cenu elektřiny až do 31. prosince, ale už teď se připravujeme, abychom případný nárůst cen od příštího roku zvládli,“ vysvětlil Luboš Ibrmajer, prezident spolku. Další možností šetření bylo zkrácení otevírací doby na 6 dní v týdnu.

Snížení počtu zaměstnanců

Na energiích šetřila plzeňská Radbuza už v předchozích týdnech a měsících. „Ztlumili jsme režim veškerých elektrických strojů na minimálně možný. Šetříme vodou a teplem, jak se dá,“ sdělil provozní ředitel bazénu Jaromír Květoň. Šetření se dotklo i lidské síly. Činnost, kterou odvádělo 6 strojníků, nyní musí zvládnout 4.

V dalších plzeňských bazénech zatím zůstává cena stejná. Na Lochotíně je to 55 korun na hodinu, na Slovanech 85 korun za hodinu a půl.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio