V Chebu a Karlových Varech vrcholí vánoční trhy. Jaký program návštěvníky čeká?

23. prosinec 2019 09:00

Vůně svařeného vína, zpěv koled a vánočně vyzdobené prodejní stánky. Tak vypadají vánoční trhy v Chebu a Karlových Varech. Navštívit je můžete ještě do čtvrtka 26. prosince.

Vánoční trhy v Chebu jsou každoročně největší akcí ve městě. Navštěvují je tisíce lidí. Kromě prodejních stánků s vánočním zbožím, drobnými dárky a občerstvením také každý rok nabízí město doprovodný program. Na pódiu před Špalíčkem letos vystoupil například Petr Kolář, Monika Absolonová nebo Kamil Střihavka.

Chebská radnice dala v letošním roce ještě větší prostor regionálním souborům a sborům. Dnes se tam představí dětský sbor Sašáci z Aše nebo smíšený sbor Chorus Egrensis, který je také z Aše. Večer jsou pak na programu muzikálové melodie. Ve středu se můžou návštěvníci těšit na zpěváka Hynka Toma a ve čtvrtek zazpívá Markéta Konvičková.

Velmi oblíbené je u návštěvníků chebských trhů i kluziště. Letos poprvé nestojí před pódiem, protože to podle vedení města někteří návštěvníci kritizovali. Vadilo jim, že jeho provoz narušuje vystoupení na pódiu, radnice ho proto přesunula tak, aby lidé mohli stát přímo před pódiem. Přestože letošní trhy skončí 26. prosince, tak na náměstí se bude bruslit až do 24. ledna. Karlovarský kraj totiž v tuto dobu hostí Zimní olympiádu dětí a mládeže. Do té doby zůstanou na náměstí kluziště i stánky s občerstvením.

Karlovarské vánoční trhy mají letos úplně novou podobu

Jejich centrum je nově u Mlýnské kolonády a nové jsou letos i prodejní stánky, které město pořídilo. Občerstvení si můžou návštěvníci koupit už ve stáncích u Thermalu. Tam je taky velký vánoční strom a atrakce pro děti. Součástí trhů jsou i dřevěné betlémy - jeden před Thermal a druhý u Mlýnské kolonády.  

Trhy nabízejí každý den zajímavý doprovodný program. Například včera večer zazpíval Michal Hrůza, dnes 23. prosince od 15 hodin uslyší návštěvníci Po po Trio, KT Band a Chrismas Trio. Ve čtvrtek program letošních vánočních trhů v Karlových Varech uzavře od 17 hodin vystoupení Staropražských Pardálů. 

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související