V Dobřanech na jižním Plzeňsku odstraňují zmatky v dopravním značení

Nekonečně velké obytné zóny měli v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Tedy alespoň podle chybného dopravního značení, které teď prochází úpravami.

Dopravní značky, které vám znemožní zajet k vlastnímu domu, nebo nikdy nekončící obytná zóna. I na to jste mohli narazit v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Teď už tyto dopravní nesrovnalosti postupně mizí. Město si totiž nechalo zpracovat odbornou studii - takzvanou pasportizaci. Některé značky se tak ruší, jiné zase přesouvají. Změn bude více než 70.

Práce jsou naplánované na dva měsíce

Na nesrovnalosti upozornila policie. „Máme místa, ve kterých nemůže policie vymáhat pořádek, protože obytné zóny mají začátek, ale nemají konec nebo naopak,“ uvedl starosta města Martin Sobotka. „Práce jsou rozvržené na dva měsíce, záleží na počasí, protože potřebujeme značky přesunout, je s tím spojené i betonování kotevních patek,“ dodal vedoucí technických služeb města Dobřany Michal Pokorný.

Starosta města vyjmenoval i další nesrovnalosti: „Například u našeho starého zdravotního střediska, kde sídlí služby, se parkoviště stalo odkladištěm vedlejšího autoservisu. Také se řeší nelogické situace, kdy lidé nemohli podle dopravního značení legálně dojet ke své nemovitosti.“

Město odstraní 76 a nově nainstaluje 78 dopravních značek, podrobné informace o všech změnách naleznou podle místostarostky Lenky Tomanové na webových stránkách města Dobřany.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio