V Dobřanech přestavují sportovní areál

24. červenec 2017

V Dobřanech na jižním Plzeňsku začala rozsáhlá přestavba sportovního areálu. Město přijde přestavba na 55 milionů korun. Stavební firma už demontovala starou tribunu a začala s terénními úpravami.

Sportovní areál se nachází poblíž dobřanského nádraží. Jedná se škvárový atletický ovál, uvnitř kterého je hřiště na nohejbal. Cílem je z nevyhovujícího prostoru vytvořit moderní sportoviště s novou hokejbalovou halou.

„Náš areál se prioritně využívá k hokejbalu, který zde má velkou tradici. Dále ho využívá veřejnost a základní škola. Atletický ovál dostane tartanový povrch a vznikne hala, kde budou mít hokejbalisté nové zázemí. Bude to druhá taková hala v republice, hned po Plzni. Celý areál se nepatrně pokrátí a namísto stávajícího hokejbalového hřiště by mělo vyrůst multifunkční hřiště na fotbal, házenou a podobně. Na požadavek školy, která bude střed mezi atletickým oválem využívat, tam vznikne doskočiště a prostor pro vrh koulí a další atletické disciplíny,“ řekl správce areálu Václav Šlehofer.

Sportovní areál v Dobřanech (aktuální stav)

Podle starosty města Martina Sobotky sportovní areál už dlouho nevyhovoval a navíc se přes noc stal útočištěm drogově a alkoholově závislých lidí. Ke sportu ho využívali už jen hokejbalisté, a kvůli absenci zábran byl prostor často velkým zdrojem hluku, na který si lidé v okolí stěžovali.

Přestavbou areálu chce město vytvořit kvalitní sportovní zázemí i vyřešit problém s hlukem. „Prostředí plánujeme urbanizovat a změnit ho z ukrajinského na středoevropský styl. Dále chceme vyřešit hezké parkové úpravy, tak aby to i zachytávalo prach od hlavní komunikace, protože tam plánujeme zavlažovat trávník a udržovat ho. Hlavně však chceme podpořit sport mládeže. Všech 500 dětí ze základní školy a ty, které budou navštěvovat nově vzniklý atletický kroužek, to jistě ocení,“ doplnil starosta Martin Sobotka. Hokejbalová hala bude podle něj dokončená na začátku roku, ostatní sportoviště do září příštího roku.

autoři: čer , jik
Spustit audio