V Horní Bříze se po více než dvou letech podařilo otevřít ordinaci pro děti a dorost

8. březen 2023 11:03, aktualizováno

V Horní Bříze na severním Plzeňsku zahájila po dlouhé době provoz ordinace pro děti a dorost. Rodiče tak už nemusejí dojíždět s nemocnými dětmi do Plzně, Kaznějova a Třemošné. Lékařku se městu podařilo najít po víc než dvou letech marného hledání.

„Oslovovali jsme všechna možná zdravotnická zařízení, inzerovali jsme na různých místech pronájem volné ordinace, ale bez úspěchu. Až nyní se podařilo dohodnout spolupráci s paní Janou Zamboryovou,“ řekl starosta Horní Břízy David Kapr.

MUDr. Jana Zamboryová v nové dětské ordinaci v Horní Bříze

Jak uvedla lékařka Jana Zamboryová, která v Horní Bříze ordinaci nyní otevírá, jedním z nejdůležitějších faktorů při rozhodování, zda přijmout právě tuto pracovní nabídku, byla pomoc a podpora ze strany vedení města. To prostory ordinace zrekonstruovalo a moderně vybavilo, mimo jiné proběhla výměna elektroinstalace, podlahových krytin i dveří.

Sestrou v ordinaci je Renata Nová. S Janou Zamboryovou se zná dle svých slov z doby, kdy spolu pracovaly na dětské klinice ve Fakultní nemocnici na Lochotíně, jsou tedy už sehraný tým. Rodiče k nové lékařce zaregistrovali už 120 dětí a další přibývají. Služby ordinace v Horní Bříze budou k dispozici každý všední den, v úterý dokonce až do 18:00. V případě potřeby návštěvy Jana Zamboryová doporučuje objednat se předem, aby byl na každého pacienta dostatek času.

autoři: Veronika Krátká , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio