V Kdyni se srazil vlak se servisním strojem. Na místě je několik zraněných

9. září 2020 09:00

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se srazil vlak se servisním strojem. Na místě zasahují všechny záchranné složky. Podle prvních informací hasičů je tam zřejmě přes 20 účastníků nehody, údaje o počtu zraněných se stále mění. 

„Na nádraží v obci Kdyně došlo ke střetu osobního vlaku a diagnostické soupravy, která je tvořena lokomotivou a jedním vagonem. Na místě je i několik policejních hlídek a kriminalisté,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Na místě zasahují i zdravotníci z Domažlicka a Klatovska a taky dva vrtulníky. „Armádní záchranářské vrtulníky převážejí zraněné do nemocnic v Plzni a v Praze - Motole. Vrtulník z Líní veze dva lidi do fakultní nemocnice v Plzni. Jsou při vědomí a mají středně těžké zranění. Jihočeský vrtulník směřuje dva pacienty se středně těžkým zraněním do Motola. Na místě je ještě v péči záchranářů 11 osob,“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Nehoda se stala po 7:15. Podle informací z Drážní inspekce projel osobní vlak jedoucí z Klatov do Domažlic odjezdové návěstidlo zakazující jízdu, vjel do postavené vlakové cesty pro služební vlak a došlo ke srážce. Jeden z vlaků následně vykolejil. Provoz na trati je zastaven. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu. Příčiny a okolnosti nehody se šetří.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio