V Klatovech mají novou cestu v korunách stromů

V Mercandinových sadech v Klatovech otevřeli cestu v korunách stromů a lanové překážky pro děti.

Cesta v korunách stromů, dětské lanové překážky na sloupech a dětská lanovka. I to ode dneška čeká na návštěvníky v Mercandinových sadech v Klatovech. Právě opravená část největšího klatovského parku je tentokrát zaměřená na pohybové a relaxační aktivity. Město park obnovuje od roku 2013, jen letos do něj investuje 40 milionů korun. 

V parku se budují další herní prvky         

„Na lanové dráze pro děti jsou nejnižší stezky už ve výšce 40 centimetrů nad zemí, takže i malé děti si na nich mohou pod dohledem rodičů vyzkoušet svou obraznost,“ popsal starosta Klatov Rudolf Salvetr. Trasa je dlouhá 110 metrů a má několik lávek. „Větší děti si určitě budou chtít vyzkoušet i výše umístěné cesty,“ doplnil s tím, že bezpečnost je zajištěná ochrannou sítí.

„Stezka má 11 polí umístěných mezi stromy ve výšce 2,5 až 4 metry, v některých místech připomíná slalomovou dráhu,“ upřesnil starosta. Atrakce bude přístupná od jara do podzimu zdarma, ve večerních a nočních hodinách ale bude z bezpečnostních důvodů uzavřená. Lidé už si lanovou dráhu a cestu v korunách stromů mohou vyzkoušet, ale na malé děti by měli dávat pozor. V parku se totiž ještě budují cesty a další herní prvky.

autoři: en , Michaela Svobodová
Spustit audio