V Manětíně patří víkend amatérským divadelníkům

15. listopad 2019 11:56
Zprávy

Naši furianti zahájí dnes víkendovou přehlídku Manětínský divadelní podzim - představuje aktuální tvorbu amatérských souborů ze severního Plzeňska.

Novinky nazkoušené v posledním roce amatérskými divadly z Plzně severu se o víkendu představí v Manětíně. V tamním kulturním středisku zahraje sedm souborů na 10. ročníku Manětínského divadelního podzimu.

„Jsou tam nejen zkušení ochotníci, letos máme i nový soubor Drahorád, který vznikl v Plasích, takže se na ně moc těšíme. Zvu diváky na jejich pohádku Pohádkové prázdniny u přednosty Drahoráda. Pan režisér je zároveň autor předlohy, v pohádce hrají dospělí i děti, které jsou moc šikovné,“ chválila ředitelka festivalu Alena Fišerová. Pohádka bude na programu v sobotu 16. 11. od 10 hodin.

V pátek zahájí festival domácí soubor. „Uvedeme Naše furianty, když jsme je nastudovali, ani jsme nečekali tak nadšené reakce diváků,“ řekla Fišerová s tím, že vlastně půjde už o derniéru. Dále je v nabídce festivalu Dlouhý Široký a Krátkozraký v podání Trusu Trnová, což je spolek, který se orientuje výhradně na „Cimrmany“.

Štace Kaznějov přiveze pohádkový kabaret Bubáci. „Bude to propojené písničkami a to mají diváci vždy rádi,“ myslí si ředitelka. Soubor z Horní Břízy Osada uvede komedii Chlap na zabití. Představení začíná v sobotu v 19:30 a navazuje na něj společenský večer pro účinkující i diváky.

V neděle jsou na programu dva tituly. „Krosáček z Krašovice hraje pohádku Ježibaby z Babína a pak bude následovat Dívčí válka v podání spolku Lípa Hodovíz,“ uzavřela Alena Fišerová.

autoři: Petra Kosová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio