V Oboře na Tachovsku promítá nové letní kino

28. srpen 2020 06:50

Letošní novinkou v obci Obora na Tachovsku je letní kino. Vzniklo na dříve neudržovaném venkovním prostranství.

Letní kino v Oboře na Tachovsku

V malé obci Obora za Tachovem žije sto šedesát obyvatel. Ti chtěli kulturní vyžití, a tak obec nechala vyklidit místo, kde bylo smetiště a náletové porosty a vybudovala tam letní kino. Začalo fungovat teprve před několika týdny.

Podle starostky Dany Lesak, která myšlenku letního kina nosila v hlavě už dva roky, se bude kino do budoucna ještě vylepšovat. „Elektriku bereme ze sloupu veřejného osvětlení, ale příští rok plánujeme altánek s přípojkou elektřiny,“ řekla.

Je i popcorn

Starostka Obory na Tachovsku Dana Lesak v obecním letním kině

Prvním snímkem, který se zde promítal, byly oblíbené Pelíšky. „Hledala jsem, kdo by měl licenci, ale v distribuci už film nebyl, tak jsem uspěla až u producenta Trojana,“ popsala. Letos kino uvedlo celkem šest filmů a tím posledním bude stará rodinná komedie Ať žijí duchové. Promítat se bude v pátek 4. září.

Obec Obora má 160 obyvatel, na promítání dorazí podle starostky vždy 50 až 100 diváků. Jsou to lidé z obce i z okolí. K dispozici mají pivovarské lavice, plážová lehátka, nebo mohou posedět na dece. Obec zakoupila i malý výrobník popcornu.

autoři: Martina Sihelská , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio