V Plzeňském a Karlovarském kraji se i přes oblevu stále lyžuje

12. leden 2018

V provozu jsou všechna větší lyžařská střediska. Sníh je většinou mokrý, místy zledovatělý. Do terénu mohou vyrazit i běžkaři.

Podle tamního infocentra jsou v Železné Rudě a okolí v provozu všechny větší areály, tedy Špičák, Nad Nádražím - Belveder a Samoty. Jezdí stále taky Alpalouka, Weissova louka a lanovka na Pancíř. Na svazích sjezdovek je většinou do 50 centimetrů sněhu, nejvíc je na Špičáku, až 90 centimetrů sněhu. V kraji se lyžuje taky na sjezdovce v Kašperských Horách, kde je zkrácená provozní doba areálu. Mimo šumavské areály v kraji ještě letos vleky nerozjely.

Dobré podmínky pro sjezdové lyžování přetrvávají na Klínovci, kde je na sjezdovkách 30 až 80 centimetrů sněhu. Plně v provozu zůstávají také skiareály na Božím Daru. Provoz ve skiareálu Neklid v neděli jen částečně omezí lyžařský závod Krušnohorský pohárek. Zhoršené podmínky jsou kvůli oblevě na Bublavě a sněhu ubylo i v dalších lyžařských střediscích. Nadále je ale v provozu také areál na Plešivci, v Potůčkách, Perninku i v Mariánských Lázních.

Běžkaři musí dávat pozor na vydřená místa

V Karlovarském kraji je nesjízdná pro běžkaře část krušnohorské lyžařské magistrály u Jelení, takzvaná Bučinská cesta, odkud se odváží dřevo. Tento týden byly strojově upraveny trasy v okolí Božího Daru a Perninku.

Z níže položených tras sníh většinou už zmizel. Běžecké stopy na Železnorudsku se upravovaly v úterý a znovu se budou projíždět před víkendem. Vydřená místa na nich mohou být u Hojsovy stříže a Alžbětína. Běžkaři by měli počítat s tím, že po ránu jsou stopy zledovatělé.

autoři: mkl , jik
Spustit audio