V Plzeňském kraji si dnes lidé mohou společně zazpívat koledy s Českým rozhlasem Plzeň

12. prosinec 2018 08:20

Na mnoha místech v Česku budou lidé dnes večer společně zpívat koledy. Tradiční akce Česko zpívá koledy se uskuteční i v Plzeňském kraji.

Zpívat se bude převážně na náměstích a návsích, a většinou jde o součást programu předvánočních nebo adventních trhů. Míst, na kterých se rozezní koledy, je opravdu hodně.

Zpívat se bude na náměstí u vánočního stromu v Rokycanech, v kulturním domě v Hrádku u Rokycan, na náměstí v Bělé nad Radbuzou, u školy ve Staňkově na Domažlicku, na náměstí v Chlumčanech nebo Blovicích na jižním Plzeňsku, u autobusové zastávky ve Starém Sedlišti, v kapli ve Ctiboři na Tachovsku, u kapličky na návsi v Anníně u Sušice, v kostele ve Velharticích, na návsi v Javoru na Klatovsku, v centru Caolinum v Nevřeni nebo u obecního úřadu v Žihli na severním Plzeňsku.

Vánoční klasika rozezní Česko

Dnes v podvečer zazní celkem šest koled. A dvě nejznámější Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán si můžou lidé dokonce zazpívat s Českým rozhlasem Plzeň. Musí si jen v 18 hodin naladit vysílání, kde hned po zprávách se koledy rozezní. Ve městech a obcích pak bude zpívání pokračovat koledami Půjdem spolu do Betléma, Štědrý večer nastal, Pásli ovce valaši a Vánoce, Vánoce přicházejí.

Kromě společného zpívání si organizátoři na některých místech připravili také doprovodný program. Například v Žihli začíná program v 16.30, zazpívá skupina proměny, poté vystoupí děti z tamní mateřské a základní školy, po samotném rozsvícení bude ledková show a zazpívají The Dixie Hot Licks, probíhat budou také adventní trhy a zabijačkové hody.

Připojit se ke společnému zpívání koled může tedy dnes každý, kdo si v 18 hodin naladí Český rozhlas Plzeň.

autoři: Lukáš Milota , jik
Spustit audio