V Plzeňském kraji už se otevírají koupaliště. Mezi prvními Kotynka v Dobřanech

24. květen 2013

I když tomu počasí zatím moc nenahrává, už dnes v Dobřanech otevírají koupací biotop Kotynka. Koupaliště je unikátní v tom, že využívá výhradně technologie přírodního čištění vody bez použití chemických látek.

Voda v Kotynce se čistí pomocí vodních rostlin, není tam ani gram chemikálií a díky tomu se mohou bez problémů koupat třeba i alergici. Po obě předchozí sezony byla voda v Kotynce vždy kvalitní a nezávadná, i když v horkých dnech nebyla vždy úplně průzračná. To by se ale letos mělo změnit.

„Změnili a vylepšili jsme systém čištění přírodního koupacího biotopu tak, aby se voda v koupališti zejména v horkých dnech rychleji vyměnila a byla tak čistější. Předpokládáme, že bude i v těch nejparnějších letních dnech opravdu čistší,“ říká starosta Dobřan Marek Sýkora a upozorňuje na druhou novinku, která návštěvníky letos čeká.

„Vylepšili jsme zázemí pro návštěvníky biotopu, budeme tam dávat tři posilovací stroje, které budou pro návštěvníky koupaliště zcela zdarma.“

Do třetice potěší i zpráva o vstupném a parkovném. To se totiž v Kotynce oproti loňsku nemění a například dítě do šesti let má vstup zdarma, dospělý zaplatí padesát korun a v nabídce zůstávají i cenově velmi výhodné permanentky.

autor: en
Spustit audio