V plzeňském pivovaru se očkuje bez registrace

18. srpen 2021 14:35

Pro vakcínu proti koronaviru mohou zájemci od čtvrtka do soboty také do plzeňského pivovaru, kde Fakultní nemocnice Plzeň ve spolupráci s pivovarem otevřela očkovací místo bez registrace.

Očkovací místo se nachází hned kousek od vstupu do pivovaru v prostoru, kde se pořádají semináře a další akce. Výhodou očkování v pivovaru je skutečnost, že se nachází v centru města, místo je dobře dostupné hromadnou dopravou a lidé zde mohou bezplatně zaparkovat.

„Fakultní nemocnice nás oslovila a já si myslím, že naše místo splňuje veškerá důležitá kritéria. Ať už je to přítomnost v centru Plzně, kumulace lidí, snadná dostupnost a dobré parkování,“ potvrdila Pavla Mášková, manažerka návštěvnických služeb pivovaru.

Podle ředitele Fakultní nemocnice Plzeň Václava Šimánka je očkování jedinou možnou cestou k návratu do normálního života.

Pivo k očkování ne!

„Alkoholické pivo bych nedoporučoval. Přece jen kombinace alkoholu a očkování nemusí být pro zdraví prospěšná,“ uvedl lékař Pavel Hradecký. Také po očkování se doporučuje den či dva nepít alkohol.

V plzeňském pivovaru budou očkovat každý čtvrtek a pátek od 14 do 18 hodin a v sobotu od 10 do 13 hodin a od 14 do 18 hodin. Očkovat se zde může široká veřejnost od 18 let. Jak dlouho zde bude očkovací centrum fungovat, záleží na tom, jaký bude o očkování zájem. Plzeňská fakultní nemocnice ale předpokládá, že místo zachová pravděpodobně do konce září.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková
Spustit audio