V Plzni na Slovanech se otevřelo nové psí hřiště

Máte-li doma nevrlého psa nebo nervózní fenu, možná jim chybí pohyb. Tedy nějaká aktivita, při které se dostatečně vyřádí a provětrají. Jedním z míst, kde můžou vybít přebytečnou energii a možná se i něco naučit, je nové psí hřiště v Plzni-Slovanech.

Nové psí hřiště v Plzni na Slovanech

Nové psí hřiště najdou pejskaři v Plzni na konci Liliové ulice poblíž řeky Radbuzy. Na ploše 900 metrů čtverečních čekají na chlupáče hrací prvky z akátového dřeva, určené pro agility, neboli sport se psy. Za doprovodu páníčků si psi a feny můžou proběhnout slalom a vyzkoušet kladinu, skočky, šikmou stěnu nebo proskokový kruh.

„Moji psi to dělají pro radost. Myslím, že třeba tady Sáta to nedělá ani pro tu odměnu, ale jen proto, že ji baví běhat. Pro ni je odměna, že ji pustím na další překážku,“ popsala Alena Čechurová, která přišla na hřiště se svými dvěma fenami.

Nové psí hřiště v Plzni na Slovanech

Oplocený areál psího hřiště nechalo vybudovat vedení radnice druhého plzeňského obvodu.  „Já sama jsem majitelka psa a z volně puštěných psů mám velký respekt. I to byl důvod mít to tady na obvodu, aby se tu psi vyběhali. Hřiště bude sloužit na agility, což je pohybové cvičení a pohybový výběh pro psy. Proto jsme sem nedávali ani žádný mobiliář, protože nechceme, aby se tu vysedávalo a povídalo. Je to opravdu pro pohyb psa,“ uvedla místostarostka obvodu Eva Truková.

Oficiálně už je sice psí hřiště otevřené, nicméně v tuto chvíli je vzhledem k počasí rozbahněné a tak ho radnice 2. plzeňského obvodu nechá raději uzavřené a počká, až plocha hřiště vyschne a alespoň částečně obroste trávou. Teprve až potom bude hřiště opět volně přístupné.

autoři: Lukáš Milota , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio