V Plzni odstartovala velká rekonstrukce bazénu na Slovanech

10. leden 2020 14:37

Návštěvníci se dočkají nových společných šaten, sprch, toalet a nový bude i vchod s turnikety. První etapa má skončit během tohoto roku a vyjde na 70 milionů korun.

Rekonstrukce bazénu začala vyklízením šaten, místností pro úklid, zaměstnance, plaveckou školu či dalších prostor. Největší práce byla vyklidit starý malý dětský bazén. „Ten je vypuštěný a musí se vše vybourat až na nosné zdi. Starý dětský bazén a k němu patřící šatny poslouží jako základ nových centrálních společných šaten, toalet, sprch pro všechny návštěvníky tak, aby se už příchozí, nemuseli dělit na ženy a muže, a rodiny nebo partneři mohli chodit společně,“ vysvětlil ředitel bazénu Tomáš Kotora.

Nové šatny i moderní a vstup s turnikety bude mít bazén v Plzni na Slovanech. Začala první etapa rozsáhlé rekonstrukce

Změní se také vchody do budovy. Původní hlavní vchod, který se nachází od zastávky tramvaje, zmizí a hlavním vchodem se stane vedlejší vchod od parkoviště. Současně tam vznikne rozlehlá prosklená vstupní hala s hlavní recepcí.

Práce budou probíhat za plného provozu v několika etapách

„První etapa bude hotová do léta. Druhá proběhne v létě, kdy návštěvníci plaveckého areálu využívají jen venkovní bazén, a přístup do vnitřního areálu přes venkovní bazén. Je to z toho důvodu, že se bude dělat centrální vstup, schodiště a ty vnitřky,“ popsal Tomáš Kotora.

Rozsáhlé opravy se dotknou samozřejmě také zaměstnanců areálu. Jako například recepční Jarmily Burešové. „Samozřejmě se budeme muset uskromnit. Největší obavy ale máme z toho, že tím, jak se bude muset veřejnost omezit, bude tu hluk a spoustu změn, že budou potom nadávat nám na recepci, které jen rozdáváme klíčky a v podstatě za nic nemůžeme,“ řekla pracovnice recepce.

Nové společné šatny, vstup a další vylepšení bazénu v Plzni na Slovanech by měly být hotové v září nebo říjnu tohoto roku.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio