V Plzni odstartovaly pravidelné taneční lekce

15. říjen 2021 10:04, aktualizováno

Blues, valčík, ale i salsa nebo třeba swing. S podzimem začaly pravidelné taneční lekce. Například v Plzni zahájily některé taneční školy oproti předchozím rokům vyučovat i o měsíc dřív, a to kvůli možnému zhoršení epidemické situace a riziku přerušení lekcí.

„Letos je to určitě lepší. Minulý rok byl citelný útlum, protože se lidé báli kontaktovat s jinými lidmi, ale teď zase začíná být zájem větší. Přichází úplně noví lidé. Třeba teď máme v jednom kurzu 30 nových členů. To je v podstatě stejný počet, který jsme měli dřív v nových kurzech,“ komentovala začátek taneční sezony zakladatelka a lektorka taneční swingové školy v Plzni Lenka Sekaninová.

Podle zakladatelky další taneční školy v Plzni Veroniky Sedlecké je letošní zájem o taneční kurzy podobný jako v předchozích letech. Vzrostly ale obavy, zda se opět neuzavře kultura. Současně dodala, že někteří lidé se tance z různých důvodů i dočasně vzdali a do kurzů už se nevrátili. „My máme dlouhodobé klienty, kteří k nám chodívali opakovaně, a od těch máme informaci, že se do kurzů trošku obávají přijít ať už kvůli zdraví nebo povinným opatřením. Raději si počkají na kurzy do doby, až nebudou žádná opatření potřeba,“ uvedla Veronika Sedlecká.

Takových lidí je ale prý menšina. Většina lidí si totiž společenské akce užívá ještě víc než v dobách před koronavirem. „Covid naučil lidi více si vážit akcí, na kterých můžeme sdílet emoce. Každý z nás velmi špatně vnímá nesvobodu, které jsme si předešlou sezonu užili až až. Nyní jsme rádi, že se opět můžeme scházet na tanečním parketu,“ dodala Veronika Sedlecká.

autoři: Karolína Sedláková , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio