V Plzni ve Skvrňanské ulici začíná od soboty rekonstrukce tramvajové trati. Tramvaje tudy nepojedou do konce prázdnin

6. srpen 2020 06:20

Tramvaje nebudou jezdit v úseku sady Pětatřicátníků – Skvrňany. Plzeňské městské dopravní podniky náhradou nasadí náhradní autobusovou dopravu. Výluka, v rámci které bude zrušená také linka 1/2, potrvá do konce prázdnin.

„Do Skvrňan bude prodloužená autobusová linka 2A, která v současné době zajišťuje náhradní dopravu při výluce v Solní ulici. Autobusy budou velkokapacitní, jezdit budou v intervalu sedmi až osmi minut. Ze Skvrňan pojede linka přes sady Petatřicátníků až na Anglické nábřeží a zpět do Skvrňan,“ popsal mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků, René Vávro s tím, že zrušená linka 1/2, která jezdila z Bolevce do Skvrňan, bude nahrazena linkou 1X, která bude jezdit pouze v úseku Bolevec – sady Petatřicátníků.

Pozor by si měli dávat cestující při označování jízdenek

„U nepřestupových papírových jízdenek platí, že pokud cestující jede po běžné trase linky číslo 2, například ze Světovaru na Skvrňany, tak přestupuje pouze jednou, takže si jízdenku označí v tramvaji a potom na opačném konci jízdenky v náhradní autobusové dopravě. V případě, že cestující jede po běžné trase linky číslo 1, tak tam je to malinko složitější, protože trasa bude rozdělena na tři úseky, a to na linku 1, 2A a 1X. Když cestující absolvuje oba přestupy, tak si označí jízdenku jen v tramvajových linkách, tedy na lince číslo 1 a 1X. Vynechá tak označení lístku v náhradní autobusové dopravě 2A,“ vysvětlil René Vávro.

Mapa náhradní dopravy po dobu rekonstrukce tramvajové trati ve Skvrňanské ulici - vedení tramvajových linek a linky 2A v centru

Změny v dopravě se naopak nedotknou linky číslo 4, která jezdí beze změn, a ani výlukových linek 1 a 2, které jedou ze Slovan – Světovaru na Anglické nábřeží.

Mapa náhradní dopravy po dobu rekonstrukce tramvajové trati ve Skvrňanské ulici - vedení linky 2A z centra do Skvrňan

Kompletní informace k náhradní dopravě a k jízdním řádům najdou zájemci na webových stránkách nebo na Facebooku Plzeňských městských dopravních podniků, případně přímo na zastávkách dotčených linek. „V případě, že budou mít cestující jakékoliv dotazy, můžou zavolat na naši infolinku,“ dodal mluvčí pmdp, René Vávro.

autoři: Karolína Sedláková , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio