V Plzni vyvrcholí soutěž o nejlepšího výčepního České republiky

pivo, sklenice piva, pivo na pultě, pitný režim/ilustr. obr.

Dvacítka výčepních a barmanů se utká v celorepublikovém finále o titul Pilsner Urquell Master Bartender České republiky. Soutěž pořádá už osmým rokem plzeňský pivovar.

První den soutěže se finalisté seznámili s výrobním procesem vaření plzeňského piva. Trénovali také komunikaci se štamgasty, vyzkoušeli si degustaci a zúčastnili se veřejného čepování v centru Plzně.

„Výčepní budou muset předvést odborné porotě, jak načepují pivo Pilsner Urquell do půllitru, do třetinky, jak ho dokážou naservírovat z lahve. Pak přijde i to, že s nimi bude chtít zapříst rozhovor skupina pivovarských odborníků, kteří budou chtít vědět, jak se otáčí v restauraci, jak je zajímá host, který tam přijde, a jak k němu dokážou najít cestu,“ přibližuje dnešní disciplíny plzeňský sládek Václav Berka.

Vítěz národní soutěže postoupí do mezinárodního finále, které se uskuteční v říjnu na Pilsner Festu. Oslavy plzeňského piva se konají v den výročí uvaření první várky.