V Plzni začíná pátý ročník festivalu stepu

10. květen 2018

Libí se vám taneční step? Chtěli byste si ho vyzkoušet, naučit se nějaký jednoduchý krok? Není nic jednoduššího než navštívit festival stepu. Jeho pátý ročník začíná právě dnes.

První krátké ukázky stepu mohou zájemci vidět v centru Plzně už dnes odpoledne. V 18 hodin se pak v prostorách OC Olympia uskuteční stepařský flash mob, což je hromadné vystoupení na veřejném místě, které mnohdy náhodné kolemjdoucí překvapí. V Olympii by se mělo postupně přidat 100 tanečníků - stepařů.

Až do neděle 13. května festival nabídne workshopy, stepování pod širým nebem, swingovou tančírnu s výukou; nebude chybět také tradiční vyvrcholení festivalu - slavnostní Galavečer v Měšťanské besedě s moderátory Annou Polívkovou a Michalem Kurtišem. Hvězdou večera bude několikanásobný mistr světa ve stepu Daniel Borak ze švýcarského Winterthuru.

Pro milovníky nejen stepu je připravená tančírna

V DEPO 2015 se v sobotu 12. května koná otevřený workshop, kde si tanečníci mohou zapůjčit i stepařské boty. Kromě stepu se ale bude na festivalu tančit také swing - tančírna s výukou swingu začne v Klempírně DEPO2015  v pátek 11. 5. v 19 hodin.

Program festivalu najdete zde.

autoři: Veronika Albrechtová , jik , jnm
Spustit audio