V pondělí se otevřou v Plzni bazény. Plavat najednou může pouze 300 lidí

Zajít si do restaurace nebo třeba zrelaxovat ve wellnes centru. To všechno bude už od příštího týdne možné. Čeká nás největší uvolnění preventivních opatření kvůli koronaviru. Milovníci vody možná hned první den vyrazí do nějakého bazénu nebo na koupaliště. I ty se po několika týdnech otevírají. Platí to i pro dva plzeňské plavecké areály na Slovanech a na Lochotíně.

„Jsme připraveni už dlouho v obou areálech a na pondělí se těšíme. Trochu nám dělá starost ten limit 300 návštěvníků,“ řekl ředitel bazénu Tomáš Kotora a dodal: „Bazén na Slovanech bude přístupný pouze přes venkovní pokladnu. Očekává se hezké počasí, takže předpokládáme, že lidé budou chtít být raději venku.“  Všechna hygienická opatření, jako je dezinfekce rukou, roušky a rozestupy budou dodržována.

„Lochotínský bazén nám starost nedělá, alespoň co se týče limitu 300 osob. Tam najednou tolik lidí ještě ani nikdy nepřišlo. A bude zde otevřeno rovněž tak, aby se dalo procházet zvenku dovnitř a naopak,“ vysvětlil ředitel.

Rekonstrukce na Slovanech pokračuje rychleji

Začala druhá etapa rekonstrukce slovanského areálu. Vše jde rychleji. Pomohla tomu i absence návštěvníků při nucené uzavírce. Začínají se opravovat interiéry, schodiště a podobně. Proto bazén může být přístupný pouze venkovním areálem. Poslední etapa rekonstrukce ještě omezí návštěvníky. To když se bude stavět parkovací dům. To bude ale až v roce 2022.

Venkovní bazén na Lochotíně se v pondělí 25. května otevře pouze za předpokladu, že tomu bude odpovídat počasí. Vše je ale připravené. „Je to specifické místo. Ráno a večer je tam stín a tudíž zima. Doporučuji sledovat naše webové stránky, kde všechno aktuálně zveřejníme,“ doplnil ředitel bazénu Tomáš Kotora. Venkovní bazén na Slovanech se v pondělí otevře hned ráno v 6 hodin.

autoři: Jan Markup , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio