V posledním lednovém týdnu jsme vám představili aktuální témata z Karlovarského kraje

V týdnu od 28.1. do 31.1. 2019 jsme vám s hosty ve vysílání představili krásy Krušných hor a spoustu dalších aktuálních témat z Karlovarského kraje.

Pondělí 28. ledna

Botanik Jiří Brabec a archeolog Michal Beránek z chebského muzea přišli pohovořit o nových publikacích, exkurzích a také o záchranné archeologii.

Úterý 29. ledna

Jakou pomoc lze hledat v pedagogicko-psychologických poradnách? Kde všude jsou nám k dispozici v Karlovarském kraji? Nejen na tyto otázky nám přišla odpovědět Jolana Mižikarová, psycholožka a ředitelka Pedagogicko-psychologické poradny Karlovy Vary.

Středa 30. ledna

Krušné hory jsou krajinou plnou stop. Jsou nejdelším a také nejstarším českým pohořím. O jejich krásách a historii nám dopoledne přišel popovídat nezávislý filmař, fotograf, spisovatel a milovník Krušnohoří Petr Mikšíček.

Promítání v knihovně, Čtení pro duši, Zpívání s Lídou, Jóga pro seniory - to jsou některé z aktivit, které nabízí Městská knihovna Karlovy Vary. Na další zajímavé akce nás pozvala Ludmila Křivancová.

Čtvrtek 31. ledna

Aktuální témata Karlovarského kraje nám přiblížil Josef Janů, krajský radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky. Hovořil například o kampani Žijeme regionem a o Programu obnovy venkova.

CO VÁS ČEKÁ PŘÍŠTÍ TÝDEN?

  • V pondělí 4.2. naším hostem bude nové zpěvácké duo - finalista talentové soutěže Milan Sulej a tenorista Rosťa Chroust.
  • Na úterý 5.2. pozvání do studia přijal starosta Mariánských lázní Martin Kalina. Hovořit bude o tom, co se podařilo ve městě Mariánské lázně v roce v minulém roce a jaké plány a novinky má pro své občany připraveny v roce 2019.
  • Během středeční poledne 6.2. si povíme, jak se dívají na svět mladí designéři. Dá se design uplatnit i na smutečních tiskovinách? O současných trendech nám přijde povídat jedna z tváří kampaně Žijeme regionem, designér Jiří Hanek.
    Odpoledne vám představíme činnost Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje. Co by nejvíce prospělo hospodářskému rozvoji Karlovarského kraje podle jejího ředitele Stanislava Kříže?
  • Ve čtvrtek 7.2. bude hostem vysílání člen činohry karlovarského divadla, frontman kapely Loudky a organizátor festivalu Rock In Roll Jiří Švec.
autoři: Radim Jehlík , Petr Čimpera , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio