V Praze začala díky DAB+ vysílat další německá stanice, nalaďte si Schlager Radio

25. listopad 2021

Digitální rozhlasový éter je bohatší o další stanici od našich západních sousedů. Kromě Schwarzwaldradia vysílá nové v multiplexu COLOR DAB+ i německé Schlager Radio. Podle informací portálu Digitální rádio zájem o vstup projevil sám provozovatel stanice.

Německá rozhlasová stanice Schlager Radio se objevila v pražském digitálním éteru. Pro některé čtenáře může tento krok působit překvapivě, ovšem právě tento program je na platformě DAB+ v Německu velmi aktivní. Stanice vstupuje prakticky do všech nových multiplexů, a to na regionální úrovni i distribuce pro celé spolkové země. Rozhlasová síť COLOR DAB+ v tuto chvíli obsahuje sedm programů různých žánrů.

Logo německé rozhlasové stanice Schlager radio

Zatímco německé Schwarzwaldradio zalepilo v pražském rozhlasovém éteru pomyslnou díru po odchodu Oldies rádia z FM pásma, Schlager Radio potěší všechny ty, kteří se zajímají o německé šlágry a kultovní hity. Stanice přináší programově formát, jenž nesedne každému, nicméně provozovatel sítě opět potvrzuje snahu o nabídku programové pestrosti. Schlager Radio začalo nedávno vysílat například v Severním Porýní-Vestfálsku nebo Durynsku.

Multiplex zároveň opustila východočeská stanice Rádio Orlicko, která zde byla šířena pouze v testovacím módu. Vyřazení programu bylo plánovaným krokem a mělo proběhnout nejpozději se závěrem roku 2021.

autor: lukpo
Spustit audio

Související